Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Mesto Košice zverejňuje v zmysle §9a ods. 1 písm. a) a ods. 9 zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších právnych predpisov zámer prenajať na základe obchodnej verejnej súťaže voľný školský majetok a vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž smerujúcu k uzavretiu zmluvy o nájme nebytových priestorov, ktorej predmetom bude prenájom majetku mesta Košice
O finančné príspevky z mestskej grantovej výzvy na podporu kultúry, vytvorenej pred troma rokmi v Košiciach ako v prvom meste na Slovensku, sa v tomto roku uchádzalo 91 žiadateľov. Do Programu na podporu projektov pre individuálnych žiadateľov a neformálne skupiny sa prihlásilo 22 uchádzačov.
Vyplýva to z výsledkov piatackého monitoringu, ktoré v priebehu apríla zverejnilo prostredníctvom Národného ústavu certifikovaných meraní ministerstvo školstva. Žiaci z košických základných škôl sa v testoch zo slovenského jazyka a matematiky umiestnili nad celoslovenským priemerom.
Mesto Košice srdečne pozýva všetkých Košičanov i návštevníkov mesta na 23. ročník osláv Dňa mesta Košice. Metropola východu sa od 28. apríla do 8. mája premení na mesto tanca, hudby, športu, farieb, dobrého jedla, ale i vzdelávania a charity. V týchto slávnostných dňoch opäť spoločne vytvoríme výnimočnú atmosféru, ktorú je možné zažiť iba v našich krásnych Košiciach.
Mesto Košice vyhovie v celom rozsahu petícii za výstavbu polopodzemných a podzemných kontajnerov, doručenú na Magistrát mesta Košice 12. apríla 2017. V takomto prípade podľa zákona o petičnom práve nie je mesto ako vecne príslušný orgán povinné petíciu prerokovať, napriek tomu vyhovie požiadavke členov petičného výboru a predloží ju na zasadnutie Mestskej rady v Košiciach v najbližšom možnom termíne 29. mája 2017 a následne na zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Košiciach 19. júna 2017.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší podnikateľský zámer na prenájom majetku mesta Košice (objektov polikliník) na osadenie reklamných zariadení. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 04.05.2017 (vrátane) do 15:00 hod.