Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Tvoríme dva slovanské národy, ktoré nielenže nemajú medzi sebou žiadne konflikty, ale sa majú úprimne rady, ako nie je v dnešnom svete vôbec samozrejmé. Našimi výkonmi, úzkou spoluprácou i spojenectvom prispievame k stabilite strednej Európy, ale aj celej Európskej únie. Povedal na margo vzťahov medzi Slovenskou a Českou republikou počas pondelkového spoločného rokovania vlády SR a ČR v Košiciach slovenský premiér Peter Pellegrini.
V zmysle podpory ekologického spôsobu dopravy a popularizácie cestovania hromadnými dopravnými prostriedkami prináša Dopravný podnik mesta Košice príležitosť cestovať za polovičné ceny. Najviac ušetria cestujúci, ktorí sa rozhodnú pre kúpu časových cestovných lístkov. Počas Svetového dňa bez áut bude MHD zadarmo pre všetkých.
Jednou z možností ako sa dá spríjemniť život nielen sebe, ale aj svojmu okoliu, je skrášľovanie okien, balkónov, lodžií či terás peknými kvetmi, a rôznymi rastlinkami. Martin Petruško, viceprimátor mesta Košice pokračuje v peknej tradícii, ktorá začala v roku 2014, a vyhlásil ďalší ročník čoraz viac medzi Košičanmi obľúbenej „Súťaže o najkrajší balkón metropoly východu, ale aj lodžie, okna, či predzáhradky“.
V priestoroch Historickej radnice na Hlavnej 59 v Košiciach sa v dňoch 18. – 20. septembra 2018 uskutoční vedecká konferencia pri príležitosti výročí rokov 1918, 1968 a 1993 v roku 2018.
Projekt stavby „Dotvorenie pomníka padlých vojakov v 1. sv. vojne“ rieši revitalizáciu okolia „sochy vojaka v zákope“, vytvorenie centrálneho priestoru pamätníka, inštaláciu informačných panelov, označníkov a lavičiek v priestore, realizáciu symbolickej vstupnej brány, revitalizáciu hlavného stredového chodníka s osadením oceľových tabúľ s menoslovom a identifikačnými údajmi pochovaných.