Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Po posledných zmodernizovaných úsekoch košických električkových tratí začali premávať električky v piatok (5. 10. 2018) v skorých ranných hodinách. Išlo o úseky od križovatky Štúrova – Kuzmányho – Žižkova, Moldavská cesta, okružná križovatka „Moldavská“ a časť Triedy SNP. V súvislosti so spustením električiek sa v areáli Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) uskutočnila malá slávnosť.
Cena diela: 78 499 473,99 EUR bez DPH Druhá etapa modernizácie košických električkových tratí (MET) začala prípravnými prácami dňa 22. 11. 2016, po nadobudnutí účinnosti Zmluvy o dielo a podpisom nenávratného finančného príspevku. Stavba bola stavebne ukončená a odovzdaná investorovi presne podľa stanoveného harmonogramu dňa 31. 8. 2018.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o. . Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 18.10.2018 (vrátane) do 15:00 hod.
V Košiciach bolo za uplynulých sedem rokov preinvestovaných z Európskych štrukturálnych a investičných fondov (EŠIF) a dotácií zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky 377 miliónov eur v programových oblastiach Mesto kvalitnej dopravy, Sociálne mesto, Mesto inovatívneho vzdelávania, Mesto kvalitného životného prostredia, Mesto kultúry, športu a oddychu a Mesto využívajúce informačné a komunikačné technológie.
Projekt Modernizácie električkových tratí bol ukončený v zmluvnom termíne, rovnako včas a v súlade s plánom bolo podaná žiadosť o kolaudáciu tejto stavby. Košický samosprávny kraj ako špeciálny stavebný úrad pre stavby mestských dráh vydal v piatok (28. 9. 2018) kolaudačné rozhodnutie na rekonštruované úseky električkovej trate. Kolaudačné rozhodnutie nie je právoplatné.
Mesto Košice chce v najbližších troch rokoch významne zvýšiť atraktivitu a prepravnú kapacitu cyklodopravy. Aby zlepšilo infraštruktúru pre cyklistov, vedenie mesta navrhne po analýze možností z hľadiska majetkovo-právneho vysporiadania zaradenie viacerých projektov cyklotrás do pripravovanej aktualizácie Akčného plánu Programu rozvoja mesta a do pripravovaného rozpočtu mesta na roky 2019 - 2021.