Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Onedlho končí volebné obdobie starostova primátorov a mesto Košice je na jeho konci vo vynikajúcej finančnej kondícii, pripravené na ďalší rozvoj a nové výzvy. Úroveň zadlženia mesta je menšia ako polovica so zákonom povolenej výšky, všetky záväzky sú riadne a včas splácané a v rezervnom fonde je rekordných 12 mil.€. Popri tomto zlepšení sa podarilo preinvestovať 377 miliónov EUR do modernizácie mesta.
Námestník primátora Martin Petruško podpísal žalobu Mesta Košice na parkovaciu spoločnosť EEI, ktorá bola dnes, 2. novembra 2018, podaná na Okresnom súde Košice I. Žaloba Mesta Košice bola podaná na plnenie (vzájomné vyrovnanie záväzkov oboch zmluvných strán) a vypratanie (parkovacích miest vrátane parkovacích automatov) a obsahuje aj návrh na určenie platnosti alebo neplatnosti zmluvy medzi Mestom Košice a spoločnosťou EEI rozhodnutím súdu.
Od 5. do 11. novembra 2018 sa Košice opäť premenia na metropolu módy vďaka už 5. ročníku najúspešnejšieho módneho projektu na Slovensku Košice Fashion Week (KFW). Akcia sa koná v priestoroch Kasární Kulturparku pod vedením riaditeľky Karolíny Bosákovej, ktorá je majiteľkou eventovej agentúry Unique One Events a taktiež i zástupkyňou nadačného fondu Happy Hearts Česká republika.
Symbolickým výkopom futbalovej lopty z bieleho bodu, nachádzajúceho sa približne na rovnakom mieste, z ktorého budú úvodnými výkopmi začínať futbalové zápasy na hlavnej hracej ploche Košickej futbalovej arény (KFA), dnes ohlásili začiatok stavebných prác. Za investora námestník primátora mesta Košice Martin Petruško a za zhotoviteľa konateľ spoločnosti AVA-stav s. r. o., ktorá bude stavať KFA v konzorciu s OHL ŽS SK, a. s., Alexander Gyurkovics.
Posilnená mestská hromadná doprava (MHD) a hliadky mestskej polície sú aj tento rok nevyhnutnou súčasťou Sviatku Všetkých svätých v Košiciach. Vzhľadom na zvýšený pohyb osôb a s tým súvisiacu bezpečnosť bude posilnený výkon služby mestskej polície v okolí všetkých cintorínov. Pre pohodlnejšie cestovanie Dopravný podnik mesta Košice zabezpečil veľkokapacitné vozidlá.