Prejsť na obsah

DOBRÝ TROLEJBUS bude patriť Malej farme

Túto nedeľu (31. 3. 2019) sa v Dobrom trolejbuse predstaví občianske združenie Malá farma. Môžete sa s nimi porozprávať o možnostiach pomoci a prihlásiť sa na niektorú z ich aktivít.

Malá farma funguje od roku 2011 a odvtedy pomáha opusteným a nechceným zvieratkám v Košiciach a okolí.

Sme malý súkromný azyl,“ píše sa na ich oficiálnej webovskej stránke. Väčšina práce a starostlivosti u nás leží na pleciach dobrovoľníkov. Zvieratkám sa snažíme poskytnúť čo najlepšie podmienky, kým si nájdu svoj vysnívaný domov. Sú to síce veľmi skromné priestory a ani času im nemôžeme venovať toľko, koľko by si zaslúžili, ale aspoň každý deň spia v čistom a s plnými bruškami. Naším najväčším cieľom je nájsť každému z nich výborný nový domov.

Momentálne sa na farme nachádza asi 150 zvierat, z čoho je 100 psíkov na adopciu.

„Adopcie sú našim základným cieľom, pretože vďaka tomu máme stále miesto na záchranu ďalšieho tuláka“, píše sa na stránke. Všetky aktivity na farme boli a sú možne len vďaka výdatnej pomoci dobrovoľníkov. Malá farma nie je otvorená pre verejnosť no radi privítajú dlhodobých spoľahlivých dobrovoľníkov, ktorým neprekáža práca vonku a najmä medzi zvieratkami.

O svojich aktivitách Malá farma intenzívne komunikuje na svojom FB profile https://www.facebook.com/malafarmaKE/, kde uverejňuje aktuálne výzvy a formy ako pomôcť materiálne, finančne, dočasnou opaterou, venčením, transportom zvierat na ošetrenia alebo manuálne.

Práve usilovné ruky pozýva Malá farma na "Farmársku brigádu" v sobotu 30. marca 2019.  O psíkov sa postará doobeda Malá farma a poobede vás a vaše schopnosti uvítajú pri vypratávaní unimobuniek a príprave na renováciu, umývaní a dezinfekcii misiek, prepraviek a klietok. Určite sa nájdu aj iné práce, ale to závisí od potrieb útulku a počtu prihlásených. Ak sa chcete pridať, napíšte na info@malafarma.sk