Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

V zmysle zákona č. 85/1990 Zb. o petičnom práve v znení neskorších zmien Mesto Košice zverejňuje na svojom webovom sídle výsledok vybavenia petície občanov MČ Košice - Sever, v ktorej vyjadrujú nesúhlas s výrubom drevín v lokalite Tomášikova 11,13 a 15.
Na Slovensku sa každý rok narodí približne 55 000 detí. Každé deviate sa narodí predčasne. Tieto detičky sú od prvých sekúnd svojho života odkázané na maximálnu lásku a opateru svojich rodičov a zvýšenú starostlivosť odborníkov. Otvoriť svoje srdcia a preukázať podporu malým bojovníkom a ich rodičom, sa počas Svetového dňa predčasne narodených detí, ktorý pripadol na 17. novembra rozhodli i Košice.
Mesto Košice usporiadalo 9. novembra v CVČ, elokovanom pracovisku na Popradskej 86, tradičné podujatie s názvom „Slávnostné stretnutie so začínajúcimi učiteľmi a vychovávateľmi". Veľká pedagogická rodina sa rozrástla o 38 začínajúcich učiteľov a vychovávateľov z materských škôl, základných škôl, základných umeleckých škôl, jazykovej školy a centra voľného času.
Poďakovanie za prácu lesným pedagógom Dňa 04.10.2015 sa naša škola zúčastnila na ukážke v lese a zároveň im bola podaná aj zaujímavá prednáška v blízkom lese , o lese, jeho kráľovstve. Navštívili nás lesní pedagógovia .Zaujímavou formou deťom priblížili ako rastie stromček a neskôr les. Deti sa dozvedeli čo všetko stromy a rastliny potrebujú pre svoj rast , aké živočíchy žijú v lese a prečo sa striedajú ročné obdobia. Pomocou hry improvizovali paletu jesenných farieb a v teréne vyhľadávali
Už od marca 2016 budú mať cestujúci z Košíc možnosť navštíviť Varšavu a množstvo európskych a poľských destinácií na palube poľských aerolínií LOT. Jedna z najstarších leteckých spoločností na svete ponúka bohatú sieť destinácií, excelentné služby, efektívne a pohodlné prestupovanie na svojom letisku vo Varšave a najkratší letový čas do viacerých miest v Európe.
Mesiac november sa v Košiciach už tradične spája s Festivalom sakrálneho umenia a ním i s oslavou sv. Alžbety, patrónky mesta a košickej gotickej katedrály. Ojedinelé podujatie sa začalo v nedeľu (8.11) a v priebehu dvoch týždňov ponúkne bohatú prehliadku hudby, slova, vokálneho a výtvarného umenia.
v zmysle § 11a ods. 1 zákona NR SR č.390/2011 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 317/2009 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony
Každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice sa udeľujú verejné ocenenia „Cena mesta Košice" a „Cena primátora mesta". Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať mestské časti, poslanecké kluby, vedecké, športové a umelecké inštitúcie a iné právnické osoby so sídlom na území mesta Košice