Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Od 1.1.2011 nadobudla účinnosť novela zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí č. 507/2010 Z. z. podľa tejto novely (§ 9a ods. 9 písm. c) a § 9a ods. 8 písm. e) citovaného zákona mesto Košice môže realizovať priamy prenájom a prevod z dôvodov hodných osobitného zreteľa (napr. riešenie potrieb obyvateľov mesta), o ktorých mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov. Mesto Košice navrhuje v zmysle § 9a ods. 9 písm. c) e) citovaného zákona prenajať a previesť tento ma
Mesto Košice sa pustí do odstraňovania reklamných panelov. Viditeľne sa tak zníži vizuálny smog, čo prispeje ku krajšiemu prostrediu pre všetkých Košičanov aj návštevníkov mesta. Príslušné stavebné úrady už vydali mestu súhlas s odstránením prvých pätnástich panelov. Tie budú demontované Bytovým podnikom mesta Košice.
V zmysle §11 ods. 1 zákona NR SR č. 390/2011 Z. z., ktorým sa dopĺňa zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorými sa dopĺňajú niektoré zákony, zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pre pedagogického zamestnanca.
Primátor mesta Košice Richard Raši dnes odlieta do Japonska a očakáva, že sa vráti domov s dobrými správami. V krajine vychádzajúceho Slnka sa stretne v rámci delegácie ministerstva hospodárstva s vrcholnými predstaviteľmi renomovaného nadnárodného koncernu. Úspešná spoločnosť v oblasti elektrotechniky so sídlom v Japonsku reálne zvažuje významnú investíciu v Košiciach, ktorá by znamenala obrovský impulz pre ďalší rozvoj mesta i regiónu
V súvislosti so začatím druhej etapy modernizácie košických električkových tratí, bola zatiaľ úplne uzavretá iba Zimná ulica. Hlavná obchádzková trasa pre motorové vozidlá vedie po väčšej časti Watsonovej ulice a ulice ČSL armády, doplnková obchádzková trasa vedie zväčša po Hroncovej, Vysokoškolskej, Komenského a z časti aj po Letnej, Jarnej a Jesennej ulici.
Nadobudnutím účinnosti Zmluvy o dielo a podpisom nenávratného finančného príspevku odštartovala ďalšia etapa modernizácie električkových tratí na stavbe „KE, modernizácia električkových tratí MET v meste Košice“. Hlavným zhotoviteľom stavebných prác je spoločnosť EUROVIA SK. Investorom projektu je Mesto Košice. Projekt je spolufinancovaný z Operačného programu integrovaná infraštruktúra
Primátor mesta Košice Richard Raši dnes odlieta do Japonska a očakáva, že sa vráti domov s dobrými správami. V krajine vychádzajúceho Slnka sa stretne v rámci delegácie ministerstva hospodárstva s vrcholnými predstaviteľmi renomovaného nadnárodného koncernu. Úspešná spoločnosť v oblasti elektrotechniky so sídlom v Japonsku reálne zvažuje významnú investíciu v Košiciach, ktorá by znamenala obrovský impulz pre ďalší rozvoj mesta i regiónu.
Už po štvrtý krát ponúka Správa mestskej zelene (SMsZ)v Košiciach možnosť prenájmu vianočného stromčeka v kontajneri. Od 15. novembra mali záujemcovia možnosť zaregistrovať sa na stránke SMsZ a následne im pracovníci podniku stromček privezú domov a po Vianociach aj odvezú späť. „Očakávali sme veľký záujem o prenájom stromčekov, ale skutočnosť nás naozaj prekvapila,“ povedal riaditeľ SMsZ Róbert Trtík. Ako dodal, všetkých sto ponúkaných smrekov pichľavých bolo doslova rozchytaných v priebehu nie
Bude realizovaná postupne a s čiastkovými obmedzeniami dopravy Dnes začína v Košiciach ďalšia etapa modernizácie električkových tratí (MET). Na obratisku pri Botanickej záhrade informovali o tejto stavbe zástupca investora - primátor mesta Košice Richard Raši, zástupca zhotoviteľa - riaditeľ košického závodu spoločnosti Eurovia SK Štefan Bálint a zástupca užívateľa - člen predstavenstva a riaditeľ techniky a údržby Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Juraj Krempaský.
Rozprávky neodmysliteľne patria k Vianociam. A práve to je hlavný dôvod, prečo majú tie košické Vianoce už niekoľko rokov názov Rozprávkové. Košická Hlavná ulica sa aj tento rok premení na rozprávkovú vianočnú krajinu plnú vôní, chutí, svetiel a hlavne dobrej nálady. Mesto Košice pripravilo pestrý a bohatý program, ktorý prinesie celým rodinám veľa zábavy a niekoľko prekvapení.