Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

S podporou Vlády SR, Petőfiho literárneho múzea v Budapešti, Slovenského národného múzea – Múzea kultúry Maďarov na Slovensku, Mesta Košice, a v spolupráci s Komisiou národnostných menšín pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach, sa v stredu (11. 4. 2018) uskutoční Spomienková slávnosť pri príležitosti 118. výročia jednej z najvýznamnejších postáv európskej literatúry, Sándora Máraiho.
Mesto Košice chce informovať širokú verejnosť, že systém cestnej svetelnej signalizácie na priechodoch pre chodcov na zmodernizovaných električkových tratiach v meste je nastavený tak, že chodci nemusia čakať niekoľko minút na zelený signál
S príchodom jarných dní sa každoročne v prírode vytvárajú podmienky pre zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov. V jarných mesiacoch sa nová vegetácia len rozvíja a pozostatky starej suchej vegetácie, lístia, ihličia, trávy predstavujú nebezpečenstvo vzniku požiaru a jeho rozšírenie hlavne v lesných porastoch.
Pred zajtrajšou (7. 4. 2018) uzávierkou okružnej križovatky Moldavská – Trieda SNP – Alejová z dôvodu prác na modernizovaní košických električkových tratí, upresnil dopravný inžinier Pavel Titl ako budú zastavovať linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) a prímestskej autobusovej dopravy – eurobusy, v prestupnom uzle Spoločenský pavilón (Bardejovská - OC Billa).
Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu Eurovia SK, ktorá modernizuje košické električkové trate, informoval na dnešnom (5. 4. 2018) kontrolnom dni viceprimátora mesta Martina Petruška, že včerajšia (4. 4. 2018) kolaudácia zmodernizovanej trate na Triede SNP bola úspešná. V sobotu (7. 4. 2018) by teda po nej mali začať opäť premávať električky.
Od piatka 5. apríla začne Správa mestskej zelene (SMsZ) so znižovaním hladiny Mlynského náhonu až k jeho postupnému vypusteniu. V rigole Mlynského náhonu však pracovníci SMsZ zachovajú kvôli vodným živočíchom stabilný prietok.
Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 29.03.2018 mu bolo ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Prístavba výrobnej haly SO 01.A“ k.ú. Barca