Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Veľká noc patrí medzi najstaršie sviatky a je spájaná najmä s príchodom jari a ožívaním prírody. Podujatia, ktoré už tradične pripravuje Mesto Košice, majú za cieľ čakanie na jej príchod spríjemniť.
Mesto Košice, Magistrát mesta Košice oznamuje verejnosti podľa § 22 ods. 1 zákona č. 50 / 1976 o územnom plánovaní a stavebnom poriadku ( stavebný zákon ) v znení neskorších zmien a doplnení prerokovanie územnoplánovacej dokumentácie „Územný plán hospodársko - sídelnej aglomerácie Košice, Zmeny a doplnky, lokalita Grot"
Novovymenovaný podpredseda vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu a doterajší primátor mesta Košice Richard Raši odovzdá po dohode s oboma viceprimátormi Renátou Lenártovou a Martinom Petruškom poverenie na plnenie úloh primátora doterajšiemu námestníkovi M. Petruškovi. Poverený námestník bude plniť úlohy primátora od zániku mandátu doterajšieho primátora do dňa zloženia sľubu nového primátora, ktorý bude zvolený v komunálnych voľbách v novembri 2018.
Mesto Košice získalo nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu-PO4-SC-431-2017-16 zelená infraštruktúra na realizáciu projektov: „Regenerácia vnútrobloku sídliska Kuzmányho, Košice“, „Regenerácia vnútrobloku sídliska Nad Jazerom, Košice“, „Regenerácia vnútrobloku sídliska Železníky, Košice“.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o. . Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 05.04.2018 (vrátane) do 15:00 hod.

O Z N A M

21.03.2018 |
Daňový úrad Košice oznamuje, že občania budú mať možnosť podať daňové priznanie k dani z príjmov aj mimo sídla DÚ (Železničná č.1) v dňoch 26.3. až 3.4.2018 na Magistráte mesta Košíc (Tr. SNP 48/A, v priestoroch klientskej zóny)
Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach (RÚVZ) nariaďuje v záujme zabezpečenia celoplošnej deratizácie na území mesta Košice v termíne od 26.03.2018 do 30.04.2018 vykonať reguláciu živočíšnych škodcov
Mesto Košice sa zapojí do celosvetovej akcie Hodina zeme. Osvetlenie na viacerých uliciach v meste bude v sobotu 24. marca na hodinu vypnuté. V čase od od 20.30 do 21.30 hod. zhasne aj dominanta Košíc- Dóm sv. Alžbety.
Seniori v Košiciach predviedli svoje tanečné a spevácke umenie na nesúťažnej prehliadke s názvom Seniorská hviezda. V priestoroch Kasární/Kulturparku sa predstavilo celkovo pätnásť súborov z deviatich mestských častí.
Nielen táto, ale aj ďalšie dôležité informácie pre obyvateľov mesta, najmä „Terasy“, odzneli na dnešnom (15. 3. 2018) kontrolnom dni na stavbe modernizácie košických električkových tratí. Za zhotoviteľa diela informoval o postupe prác viceprimátora mesta Košice Martina Petruška, riaditeľ košického závodu Eurovie SK, Štefan Bálint. Uviedol, že križovatku „Ipeľská“ majú takmer hotovú, o niekoľko dní dokončia „zatrávňovanie“ električkovej trate, finišujú aj na zastávkach MHD.