Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

V zmysle § 11 a ods.1 zákona NR SR č. 390/2011 Z.z., ktorým sa dopĺňa zákon č.317/2009 Z. z. o pedagogických a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorými sa dopĺňajú niektoré zákony zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pedagogických a odborných zamestnancov:
Narcis je nielen symbolom jari, ale aj nádeje. Takmer neodmysliteľne sa spája s prejavom spolupatričnosti s ľuďmi, ktorí bojujú so zákernou rakovinou. Deň narcisov tento rok pripadol na dátum 13.apríl. Vedenie mesta Košice i zamestnanci magistrátu už roky dokazujú, že im táto téma nie je ľahostajná.
V letnej sezóne 2018 sa môžu Košičania a návštevníci mesta tešiť na nový bazén Kúpaliska na Rumanovej a nové atrakcie pre najmenších návštevníkov na Kúpalisku ČH. Spoločnosť Tepelné hospodárstvo Košice (TEHO), ktoré okrem prevádzkovania týchto dvoch zmodernizovaných kúpalísk postupne preberá do správy aj Kúpalisko TRITON, nebude môcť otvoriť v tejto sezóne jeho brány. Kúpalisko TRITON nie je v súčasnom stave prevádzkyschopné a pre verejnosť musí ostať uzavreté.
Mesto Košice 12. apríla 2018 zverejnilo na prerokovanie Koncept nového územného plánu. Dokumentácia je dostupná na Magistráte mesta Košice, v kancelárii prvého kontaktu, grafická časť je vyvesená vo vestibule pred zasadačkami. Zároveň je celý dokument publikovaný na webovej stránke mesta Košice a grafickú časť si možno pozrieť aj v Gisplane mesta. Pripomienkovať dokumentáciu je možné do 13. júna 2018, pre uľahčenie je k dispozícii formulár na pripomienkovanie.
V sobotu 7. apríla sa začali práce na kruhovej križovatke Moldavská- Trieda SNP- Alejová. Prejazd motorových vozidiel je možný len v dvoch smeroch, vodiči si na zmenenú situáciu pomaly zvykajú. Úseky sú označené dopravnými značeniami a k dispozícii sú aj odporúčania pre vodičov. Práce budú trvať do konca augusta.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o. . Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 26.04.2018 (vrátane) do 15:00 hod.
Z dôvodu uzavretia okružnej križovatky Moldavská – Trieda SNP – Alejová musia vodiči využívať náhradné trasy, pretože prejazdnými cez stavenisko sú v jednom pruhu iba smery z Triedy SNP doprava na Moldavskú, smer OC Optima a z Moldavskej od Optimy doprava, smer Alejová. Vjazd do okružnej križovatky a prejazd ňou je úplne zrušený zo smeru Moldavská od centra a z Alejovej od Železníkov.
Hemofíliou trpí vo svete 1 z 1.000 ľudí. Svetová hemofilická federácia (WHF) v roku 1989 vyhlásila 17. apríl za Svetový deň hemofílie. Stalo sa tak na počesť zakladateľa WHF, Franka Schnabela, ale hlavnou myšlienkou je snaha zlepšiť globálnu starostlivosť o ľudí s hemofíliou. Svetový deň hemofílie si každoročne pripomína 134 krajín od Španielska až po Sudán, Čínu, Českú republiku, USA, Uzbekistan, Kanadu, Kamerun. Patrí k nim aj Slovensko a mesto Košice.
V zmysle § 11 a ods.1 zákona NR SR č. 390/2011 Z.z., ktorým sa dopĺňa zákon č.317/2009 Z. z. o pedagogických a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov ktorými sa dopĺňajú niektoré zákony zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pedagogických a odborných zamestnancov: