Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Aj napriek nepriaznivému výsledku rokovaní primátora mesta Košice Jaroslava Polačeka a predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku s podpredsedom Vlády SR pre informatizáciu a investície Richardom Rašim o finančnej pomoci vlády na výstavbu športovej infraštruktúry pre Európsky letný olympijský festival mládeže (EYOF), podniká vedenie mesta a kraja všetky dostupné kroky, aby sa EYOF mohlo uskutočniť v Košiciach.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o. . Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 14.03.2019 (vrátane) do 14:00 hod.
Cieľom pripomenutia si Svetového dňa civilnej ochrany je upriamiť pozornosť širokej verejnosti na úlohy ľudí pôsobiacich v oblasti civilnej ochrany (CO) pri riešení bezpečnosti obyvateľstva, odstraňovaní následkov náhlych či mimoriadnych udalostí, ochrane života, zdravia, majetku ľudí, ale aj životného prostredia.
Na Úrade vlády v Bratislave sa dnes predpoludním uskutočnilo stretnutie medzi primátorom mesta Košice, predsedom Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku a podpredsedom vlády pre investície a informatizáciu Richardom Rašim. Jeho hlavnou témou bolo financovanie Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF), ktorý sa má v roku 2021 konať v Košiciach. Košický primátor a župan si na ňom vysvetlili svoje postoje a informovali sa aj o rizikách, ktoré vidia pri jeho organizácii.
V stredu sa v Bratislave uskutoční dlho očakávané pracovné stretnutie medzi primátorom mesta Košice Jaroslavom Polačekom, predsedom Košického samosprávneho kraja Rastislavom Trnkom a podpredsedom vlády SR pre investície a informatizáciu Richardom Rašim. Témou rokovania bude financovanie Európskeho olympijského festivalu mládeže EYOF, ktorý sa má v roku 2021 konať v Košiciach.
Do Košíc včera zavítala vzácna návšteva, J.E. Jun SHIMMI, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Japonska v Slovenskej republike. V priestoroch Historickej radnice ho prijali viceprimátori mesta Košice, Marcel Gibóda a Lucia Gurbaľová. Stretnutie otvorilo niekoľko tém, ktorých spoločným menovateľom bol rozvoj spolupráce medzi ambasádou zastupujúcou krajinu vychádzajúceho slnka a metropolou východu.