Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

PRIMÁTOR MESTA KOŠICE podľa ustanovenia § 3 a § 4 ods.(1) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 5 zákona NR SR č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov vyhlasuje V Ý B E R O V É K O N A N I E na obsadenie funkcie riaditeľa Základnej školy, Mládežnícka 3, Košice
Kultúrne organizácie, kultúrni operátori a individuálni žiadatelia môžu predkladať žiadosti v grantovej výzve na podporu rozvoja kultúry pre rok 2019. Uzávierka predkladania žiadostí je stanovená na 5. apríl 2019, rozhodnutia o poskytnutí či neposkytnutí grantov majú byť známe v júni tohto roka.
Z dôvodu zlepšenia poveternostných podmienok spúšťajú dodávateľské spoločnosti mesta Košice, ktoré robia stavebnú údržbu komunikácií, výrobu teplých asfaltových zmesí. Začínajú sa tak opravy výtlkov na cestách, ktoré vznikli vplyvom počasia počas zimného obdobia. Preto musia byť v nasledujúcich dňoch postupne prijaté viaceré krátkodobé dopravné obmedzenia na uliciach, kde sú opravy výtlkov nevyhnutné.
Mesto Košice musí najneskôr do 16. marca 2019 vrátiť košickému U. S. Steelu daň z nehnuteľností za rok 2011 vo výške 940 081 eur. Rozhodlo o tom Finančné riaditeľstvo SR na základe podnetu samotnej spoločnosti. U. S. Steel protestoval voči tomu, že v roku 2011 museli zaplatiť daň z nehnuteľností obci Sokoľany a zároveň spomínanú sumu dodatočne zaplatiť aj Mestu Košice.
Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček dnes spolu s predsedom Košického samosprávneho kraja Rastislavom Trnkom a predstaviteľmi viacerých športových klubov v meste vystúpil na tlačovej konferencii k organizovaniu Európskeho letného festivalu mládeže (EYOF) v Košiciach v roku 2021. Prečítajte si jeho vyhlásenie, ktoré na tlačovej konferencii prezentoval prítomným novinárom.
Územno-plánovací podklad je zverejnený na pripomienkovanie. Lehota na podávanie pripomienok je predĺžená do 12.mája 2019. Pripomienky je možné zaslať na adresu: UHA mesta Košice, MMK, Tr. SNP 48/A, 040 11 Košice alebo na e-mail: miroslav.mizak@kosice.sk.
Mesto Košice sa dôrazne ohradzuje voči slovám podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho (Smer-SD), ktorý v nedeľňajšej diskusnej relácii TV Markíza Na telo vyhlásil, že projekt Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF 2021) „nezmyselne zastavil“ primátor mesta Jaroslav Polaček tým, že chce premiestniť výstavbu Národného tenisového centra (NTC) do inej lokality.