Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Dnešný deň (8.1.2014) sa stal výnimočným pre Dopravný podnik mesta Košice a aj mesto. Práve dnes totiž uviedli do prevádzky nové autobusy značky SOR. Stalo sa tak za prítomnosti vedenia Mesta Košice, DPMK a tiež pozvaných hostí. Prítomným sa prihovoril primátor Košíc Richard Raši a aj generálny riaditeľ dopravného podniku Juraj Hrehorčák. Od dnes tak bude po meste jazdiť 20 nových autobusov, pričom doteraz bolo dodaných 80 vozidiel. Nákup 127 nových autobusov predstavuje najväčšiu obnovu vozidlo
Primátor mesta Košice Richard Raši dnes navrhol komisii posudzujúcej návrhy na udelenie Ceny mesta Košice, aby toto významné ocenenie bolo udelené in memoriam kpt. Ing. Edmundovi Makovníkovi, ktorý zahynul 27. decembra 2013 pri bombovom útoku na vojenský konvoj v afganskom Kábule. Špecialista z Košíc a príslušník 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline bol súčasťou päťčlennej slovenskej skupiny, ktorá na základni pri Kábule pripravovala príchod ďalších 78 slovenských spolubojovníkov.
Mesto Košice dňa 7.1.2014 začalo so zberom vianočných stromčekov ako odpadu zo zelene. Obyvatelia môžu stromčeky uložiť k stanovištiam zberných nádob určených na zber komunálneho odpadu a triedeného zberu pri obytných domoch a v lokalitách s rodinnými domami na miesta určené mestskými časťami. Zber stromčekov bude realizovaný do konca februára.