Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Na košické osobnosti sa už viac nezabudne. Advokáti, obchodníci, novinári, maliari, lekári, tí všetci sa stali súčasťou výnimočného diela, ktoré svojím rozsahom a spracovaním nemá obdobu na Slovensku ani v Európe. Prvý diel Lexikónu Košičanov uviedli do života vo štvrtok 22. januára v historickej sále Východoslovenskej galérie.
Urbanistickú ideovú súťaž realizovalo Mesto Košice v rámci verejného obstarávania ako súťaž návrhov s uvedeným názvom za účelom zabezpečenia spracovateľa nového územného plánu. Oznámenie o súťaži návrhov bolo zverejnené v Úradnom vestníku EÚ a vo Vestníku verejného obstarávania dňa 5.6.2014. Podmienky účasti v súťaži návrhov splnili traja záujemcovia: skupina, ktorú tvorí - Arka – architektonická kancelária, s.r.o., Ing. arch. Alexander Bél a Ing. arch. Viktor Malinovský, ďalšími záujemcami bola
Od 1.1.2011 nadobudla účinnosť novela zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí č. 507/2010 Z. z. podľa tejto novely (§ 9a ods. 9 písm. c) a § 9a ods. 8 písm. e) citovaného zákona mesto Košice môže realizovať priamy prenájom a prevod z dôvodov hodných osobitného zreteľa (napr. riešenie potrieb obyvateľov mesta), o ktorých mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov.
Pietnym aktom na Námestí osloboditeľov si predstavitelia mesta spolu s pamätníkmi pripomenuli 70. výročie oslobodenia mesta Červenou armádou. V pochmúrnom daždivom počasí sa pri pamätníku zišlo niekoľko desiatok Košičanov, ktorí v tichosti kládli kytice a spomínali na udalosti tej doby. Ľudia si vymieňali smutné spomienky, ale hlavným odkazom bola potreba uchovávať mier za každú cenu, aby mladí ľudia nikdy nepoznali čo je to vojna.