Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Päť kilometrová trať behu „Farbám neujdeš“ prinesie aj do Košíc nezabudnuteľný zážitok. Zo štartu vybehnú všetci registrovaní bežci v bielom tričku, na každom kilometri trasy na nich budú tzv. sypači hádzať sýte dúhové práškové farby. Netrápte sa tým, za aký čas trať zabehnete. V behu neexistuje konkurenčné prostredie, meranie času, alebo vekové limity. Stačí jediné – vydať sa na trasu dlhú 5km behom, tancom, či chôdzou a nechať sa pritom zasypať farbami!
V Historickej radnici na Hlavnej ulici si v rámci osláv Dňa mesta Košice prevzalo 7. mája z rúk primátora mesta Richarda Rašiho 45 jednotlivcov a 9 kolektívov „Cenu mesta Košice“, ale aj ceny a plakety košického primátora.
XXI. ročník osláv Dňa mesta Košice je úspešne za nami. Jedenásť dní plných kultúrnych, spoločenských a športových aktivít vytiahlo do ulíc tisícky Košičanov. Z bohatej programovej ponuky si mohol vybrať každý a užiť si tak výnimočnú atmosféru nášho krásneho mesta.
Mesto Košice, pre veľký divácky úspech, bude počas kultúrneho leta 2015 pokračovať v premietaniach série Malý Filmový Festival Československej komédie. V tomto roku už po tretí krát o výbere filmov budete rozhodovať výlučne Vy. Vyberte si z ponuky 10 komédií tie dve, ktoré by ste chceli vidieť najviac a dajte im svoj hlas.
Kvôli začatiu ďalšej etapy rekonštrukcie električkových tratí – modernizácia električkových uzlov, časť Spoločenský pavilón – Bardejovská – dôjde od nedele (10.5.2015) k čiastočnému uzatvoreniu križovatky Tr. SNP – Bardejovská a Bardejovská – Michalovská a k úpravám trás autobusových liniek X6, 10, 17, 32, 34, 54, N2 a N3. Vzhľadom na to nastanú dočasné zmeny na trasách dotknutých autobusových liniek:
XXI. ročník osláv Dňa mesta pokračoval v uplynulých dvoch dňoch pestrou programovou mozaikou, ktorá potešila mladých, aj tých skôr narodených. Mesto Košice sa ako hlavný organizátor osláv každoročne snaží prinášať obyvateľom mesta tradičné a obľúbené podujatia, ale aj zaujímavé novinky.