Prejsť na obsah

Oslavy Dňa mesta Košice tešia malých aj veľkých

XXI. ročník osláv Dňa mesta pokračoval v uplynulých dvoch dňoch pestrou programovou mozaikou, ktorá potešila mladých, aj tých skôr narodených. Mesto Košice sa ako hlavný organizátor osláv každoročne snaží prinášať obyvateľom mesta tradičné a obľúbené podujatia, ale aj zaujímavé novinky.

Dobrá nálada a známe melódie ovládli priestranstvo pred Štátnym Divadlom Košice pri populárnej Kaviarni Slávia, ktorá má aj podtitul „Z televízneho štúdia na Hlavnú ulicu". Známy Peter Stašák a jeho hostia, medzi ktorými nechýbal Karol Konárik a Robo Kazík, rozospievali nie len pamätníkov, ale aj náhodných okoloidúcich. Potlesk obecenstva svedčil o tom, že tieto piesne majú Košičania stále radi.

V rovnaký deň sa svojim talentom prezentovali aj tí najmenší. Matica slovenská zastúpená Miestnym odborom Matice slovenskej Košice – Myslava spolu s Mestom Košice pripravila 11. ročník krajského matičného festivalu detí v prednese rozprávok. Nadané deti, z ktorých ani jedno ešte nevie čítať, vystúpili s prednesmi poézie a prózy od takých velikánov slovenskej detskej literatúry ako Márie Rázusovej – Martákovej, Jany Belašicovej, Kristy Bendovej, Hany Zelinovej, Tomáša Janovica a Viery Kubíčkovej a za svoje profesionálne výkony boli aj ocenené.

Deň Európy predstavil krajiny Európskej únie prostredníctvom škôl pôsobiacich v našom meste trochu inak, ako ich poznáme. V rámci podujatia Veselý chodník zas maľovali deti košických MŠ a ZŠ kriedou na chodník. Tento rok zaplnili Hlavnú ulicu svojimi nápaditými kresbičkami na tému „Ako trávim voľný čas v Košiciach".

Deň košických škôl sa niesol v znamení záverečného modelového súboja dvoch finalistov celoročnej súťaže košických škôl. Z víťazstva sa napokon tešili žiaci ZŠ Abovská Košice-Barca. Nechýbal ani hudobný program žiakov ZUŠ Bernolákova 26 v rámci projektu „Predstavujeme košické talenty", na ktorom deti preukázali svoju muzikálnosť a hudobné nedanie.

Aj dnes pokračujú programy osláv Dňa mesta Košice mnohými podujatiami, ktorých presný zoznam nájdete na: http://www.kosice.sk/clanok.php?file=dm2015.htm
Nezabudnite, že dnes večer je pre vás pripravená aj úplná novinka - Čarovný romantický koncert v prostredí spievajúcej fontány vo veľkom parku na Hlavnej ulici. Začiatok o 19,30 hod. Ste srdečne vítaní.