Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

V priebehu tohto mesiaca by mal začať v Košiciach pracovať prvý tím globálneho centra spoločných (zdieľaných) služieb pre korporáciu Embraco Slovakia, ktorá je svetovým lídrom vo výrobe hermetických kompresorov pre domáce a komerčné chladenie. Na dnešnom stretnutí s primátorom Richardom Rašim predstavitelia spoločnosti Embraco, na čele s prezidentom Robertom Camposom z Brazílie, predstavili svoje vízie pre Slovensko a pôsobenie v Košiciach.
Od 1.1.2011 nadobudla účinnosť novela zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí č. 507/2010 Z. z. podľa tejto novely (§ 9a ods. 9 písm. c) a § 9a ods. 8 písm. e) citovaného zákona mesto Košice môže realizovať priamy prenájom a prevod z dôvodov hodných osobitného zreteľa (napr. riešenie potrieb obyvateľov mesta), o ktorých mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov.
Tak a je to tu. Posledný letný mesiac sa definitívne skončil a opraty pomaly preberá jeseň, ktorá so sebou prináša okrem príjemnejších teplôt i povinnosti. Tie školské si v Košiciach vyskúšajú tisícky motivovaných študentov. Nový školský rok bude pre niektorých z nich nový, pre niektorých posledný a pre niektorých taký ako ostatné.
Prečo je Hlavná najpríťažlivejšou ulicou a ako vznikala najväčšia pešia zóna? Len to najzaujímavejšie o košickej Hlavnej ulici sa dozviete za hodinku na potulke mestom tento víkend 4.-6. septembra 2015
Jedinečná atmosféra, výborné domáce i zahraničné vína, chutné špeciality či lákavý program. Košice sa už po deviaty rok v rade stanú centrom vinárov a milovníkov vína. Od 10.-12. septembra sa atmosferický areál Katovej bašty, tiež známy ako Rodošto, a čarovná Dolná brána naplnia tými najlepšími vínami a vinármi.
Nadácia KOSIT a.s. a partneri (KOSIT a.s. a Mesto Košice) vyhlasujú súťaž vo fotografovaní momentov zo života ľudí a odpadu v Košiciach. Poslaním súťaže „Odpadky a Košičania v objektíve“ je upozorniť na problémy, ktoré súvisia so vznikom tzv. čiernych skládok, pribúdaním odpadových zložiek ako aj množstva objemného, nebezpečného a triedeného odpadu. Súťaž je súčasťou veľkej košickej kampane roka cielenej na všetky zodpovedné orgány v oblasti ochrany životného prostredia, ale najmä verejn