Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Opäť tu máme mesiac november, ktorý je v Košiciach spojený s Festivalom sakrálneho umenia a ním i s oslavou sv. Alžbety, patrónky mesta a košickej gotickej katedrály. V priebehu dvoch týždňov aj v tomto roku ponúkne pestrú paletu podujatí rôznych žánrov. 28. ročník bude prebiehať od 12. do 26. novembra.
Posilnená mestská hromadná doprava (MHD) a hliadky mestskej polície sú aj tento rok nevyhnutnou súčasťou Sviatku Všetkých svätých v Košiciach. Vzhľadom na zvýšený pohyb osôb a s tým súvisiacu bezpečnosť bude posilnený výkon služby mestskej polície v okolí všetkých cintorínov. Pre pohodlnejšie cestovanie Dopravný podnik mesta Košice zabezpečil veľkokapacitné vozidlá.
Nadchádzajúci Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých si uctí mesto Košice slávnostným osvetlením mestskej dominanty – Dómu sv. Alžbety. V utorok a stredu (31.10.-1.11.) sa celá katedrála po zotmení rozžiari meniacimi sa farbami s dominantnou zlatou farbou, ktorá je v kresťanskej liturgii symbolom veľkej slávnostnej chvíle, nebeskej slávy, ale aj Božieho požehnania.
Výstava žiariacich tekvíc, živé rozprávkové postavičky a tvorivé jesenné dielne, to je len časť bohatého programu s názvom „Festival Svetlonosov", ktorý už druhýkrát pripravilo mesto Košice pre všetkých Košičanov, ale aj návštevníkov mesta. Pozývame vás v nedeľu 29. 10. 2017 o 14.00 hod. do Mestského parku na podujatie, ktoré poteší nielen najmenších.
Mestu Košice, ako investorovi stavby modernizácie košických električkových tratí (MET) potvrdil túto, pre košických motoristov určite veľmi dobrú správu zhotoviteľ diela, spoločnosť Eurovia SK. Zástupcovia spoločnosti garantovali, že kompletne bude Komenského ulica sprejazdnená najneskôr do konca októbra. Úsek od Strojárenskej po Letnú užívajú motoristi už od pondelka minulého týždňa, o dva dni neskôr začali jazdiť po ulici aj vozidlá košickej mestskej hromadnej dopravy.
Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného (mesačného) nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o. . Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 9.11.2017 (vrátane) do 15:00 hod.
Psychosociálne centrum vás v piatok 27. októbra 2017 pozýva do svojich priestorov na Löfflerovej 2 v Košiciach, kde budete mať možnosť dozvedieť sa viac o depresii a porozprávať sa s odborníčkou, ktorá vám pomôže bezplatne získať informácie o jej príznakoch a pomoci ľuďom s touto diagnózou. ktorú netreba podceňovať či prehliadať.
Mesto Košice od začiatku implementovania parkovacieho systému vychádza v ústrety oprávneným požiadavkám obyvateľov rezidentských lokalít a postupne ich zapracováva do príslušného všeobecne záväzného nariadenia (VZN). Tak je tomu aj v prípade parkovania ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP).