Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Včera navštívil Košice minister zahraničných vecí Maďarska, Július Martonyi. Zúčastnil sa vernisáže výstavy vo Východoslovenskom múzeu s názvom „Paralelné príbehy – Budapešť a Košice, hlavné mesto a centrum regiónu v druhej polovici 19.storočia“. Pri príležitosti návštevy metropoly východu sa v Historickej radnici stretol s primátorom Richardom Rašim a viceprimátorkou Renátou Lenártovou.
Priaznivý vietor a výborná atmosféra boli zárukou úspešného víkendového podujatia, ktoré na lúky pod Bankovom prilákali množstvo košických rodín. Sobotné popoludnie využili na to, aby na nebo vypustili pestrofarebné šarkany.
Pri príležitosti osláv sv. Alžbety, patrónky Dómu a Košíc, organizuje mesto Košice už 24. ročník Festivalu sakrálneho umenia. Hudbu, slovo, vokálne a výtvarné majstrovstvo v duchu ekumenizmu si Košičania aj návštevníci budú môcť vychutnať od 10. do 24. novembra v sakrálnych i koncertných priestoroch, ale aj v nákupno-zábavnom centre Aupark.
Správna voľba POVOLANIA – príležitosť k úspechu V dňoch 22. a 23. októbra 2013 Košický samosprávny kraj v spolupráci s Mestom Košice realizoval už 3. ročník podujatia venovaný profesnej orientácii žiakov. Podujatie sa uskutočnilo v priestoroch Strednej priemyselnej školy dopravnej na Hlavnej 113 v Košiciach.
Svetový deň výživy si 16. októbra pripomínajú ľudia vo viac ako 150 krajinách sveta, vrátane Slovenska. Potreba kvalitného a zdravého stravovania je neoddeliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu, pričom obzvlášť dôležité je vybudovanie správnych stravovacích návykov u detí a mládeže. Zistiť ako sa stravujú deti v košických materských a základných školách majú dnes príležitosť ich rodičia aj široká verejnosť v rámci podujatia, ktoré organizuje Magistrát mesta Košice.
Knižnica pre mládež mesta Košice pripravila 3. ročník literárneho festivalu Číta celá rodina, ktorý bude prebiehať v dňoch od 24.10. do 26.10.2013. Súčasťou festivalu je slávnostné otvorenie novej knižnice v Kasárňach/Kulturpark na Kukučínovej ulici č.2 v Košiciach, ktorej súčasťou bude aj Múzeum detskej knihy.