Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh ceny ročného mesačného nájmu na nehnuteľný majetok mesta Košice v správe resp. nájme BPMK, s.r.o.. - nebytové priestory v objekte na ul. Hlavná 59 v Košiciach. Súťažný návrh je potrebné doručiť v termíne do 22.12.2016 (vrátane) do 15,30 hod
Príslušníci Mestskej polície Košice videli vozidlo, ktorého vodič nerešpektoval dopravné značenie. Po zastavení vozidla zistili, že jeho vodič je pod vplyvom alkoholu
Pätnásti zástupcovia organizácií a združení, zastupujúcich záujmy ľudí s ťažkým zdravotným postihnutí vítajú ústretový prístup pri riešení ich požiadaviek, týkajúcich sa parkovania v spoplatnených zónach. zoskupenia s ťažkým zdravotným postihnutím) vítajú ústretový prístup pri riešení ich požiadaviek, týkajúcich sa parkovania v spoplatnených zónach.
V končiacom sa roku 2016 pokosili pracovníci Správy mestskej zelene (SMsZ) celkom viac ako 15,18 milióna metrov štvorcových trávnatých plôch. „Ak by sme si predstavili, že sme vykosili pás široký desať metrov, ide o plochu dlhú približne 1500 kilometrov, čo predstavuje vzdialenosť z Košíc až do Bruselu,“ priblížil riaditeľ SMsZ Róbert Trtík. Zdôraznil, že starostlivosť o približne 420 hektárov trávnatých plôch je jednou z hlavných úloh, ktoré táto príspevková organizácia mesta Košice plní. „Tiet
Stoosemdesiat juniorských reprezentantov v plávaní, z deviatich krajín Európy, si zmeria sily v košickom 50 m bazéne. Je sa na čo tešiť, lebo naživo môžeme sledovať niekoľko vychádzajúcich svetových hviezd.
Kompletne zrekonštruované byty na Vodárenskej ulici už majú svojich majiteľov. Nájomcovia reštituovaných bytov si dnes (7.12.) prevzali aj doklad o pridelení konkrétneho bytu. Žrebovanie sa uskutočnilo za prítomnosti notárky tak, že každý z dotknutých obyvateľov mesta si vyžreboval byt spomedzi takých bytov (v závislosti na počte izieb), na aký má podľa rozhodnutia nárok.
Klub Národnostných Menšín a Pamätná Izba Sándora Máraiho, v spolupráci s Komisiou národnostných menšín pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach, usporiada dňa 10.12.2016 so začiatkom o 17,30 hod vo Veľkej sále Historickej radnice na Hlavnej ulici 59 v Košiciach XIX. Večer kultúry národnostných menšín.
Aj keď je petícia za zmenu koncepcie parkovania v meste Košice podľa právnej expertízy obsahovo zmätočná, mesto Košice veľmi dôkladne analyzovalo podpisy na petičných hárkoch. Z tejto analýzy vyplynulo, že ju podpísalo 3 000 obyvateľov rezidentských parkovacích zón, čo predstavuje 18 percent z celkového počtu cca 17 000 podpisov na petícii.
Projekcia pôsobivého filmu o kráse Košíc odštartovala v pondelok 5. decembra 2016 presne o 17. hodine na preplnenej Hlavnej ulici pri Immaculate tohtoročné Košické rozprávkové Vianoce. Program slávnostného otvorenia vianočných trhov a pestrej ponuky kultúrnych podujatí, ktoré potrvajú 19 dní, začal zmesou známych vianočných melódií. Zaspievala ich spoločne s detským speváckym zborom Opery Štátneho divadla v Košiciach speváčka Dáška Kostovčík, známa zo skupiny Peter Bič Project.