Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

O tom, čo znamenali hokejové MS pre mesto a čo sa v oblasti športu chystá v Košiciach, vysvetlil v rozhovore pre Hospodárske noviny, ktorý vyšiel uplynulý týždeň pod názvom "Turnaj nás vyjde na vyše 700-tisíc eur" primátor mesta Jaroslav Polaček.
Košičania by si preto mali dnes do 15.30 hod. a takisto aj vo štvrtok (30. 5. 2019) od 7.00 do 15.30 hod. dávať väčší pozor a byť opatrní na priecestí ulíc Kostlivého – Kuzmányho, priecestí ulíc Šrobárova – Kuzmányho, pri budove polície smerom ku križovatke Kuzmányho so Štúrovou, a takisto na priecestí ulíc Zborovská – Štúrova. Dodávateľ prác bude opravovať aj okolo električkovej koľaje v smere od VSE k železničnej stanici.
Naše mesto si v tomto roku pripomína 650. výročie prvej erbovej listiny udelenej mestu Košice kráľom Ľudovítom Veľkým. Jedinečnosť Košíc je v tom, že na tento erb dostali Košičania kráľovskú listinu, ktorá je najstaršou mestskou erbovou listinou nielen v Európe, ale na celom svete. Pri príležitosti tohto jubilea zorganizovalo mesto súťažnú výstavu detských výtvarných prác s tématikou erbu. Žiaci mali možnosť získať finančnú odmenu pre svoju základnú školu. Tým najlepším dnes primátor Jaroslav Polaček, spoločne s viceprimátorkou Luciou Gurbáľovou odovzdal ceny.