Prejsť na obsah

ZŠ Tomášikova 31, Košice

Aktivity a úspechy ZŠ Tomášikova 31, Košice


VESMÍR OČAMI DETÍ


Žiaci školy predstavili svoj výtvarný talent vo výtvarnej súťaži "Vesmír očami detí", v CVČ Domino, kde odborná porota každoročne vyberá tie najkrajšie práce do ďalšieho kola. Práca Katky Sovovej: Zelení mužíci, bola na vernisáži ocenená a postúpila do celoslovenského kola.

RUSKÉ SLOVO

Dňa 4.3.2016 sa uskutočnilo celoslovenské kolo súťaže RUSKÉ SLOVO - kategória II. - sólo spev v CVČ Domino Košice.
Našu školu reprezentovala víťazka krajského kola tejto súťaže Angelika Sofia Selepková, žiačka 8.B triedy. Svojim bravúrnym spevom oslovila nielen porotu, ale aj divákov. V silnej konkurencii opäť získala 1. miesto. Všetci jej gratulujeme a želáme veľa ďalších speváckych úspechov.

EURÓPSKY DEŇ 112

Okresný úrad v Košiciach pripravil pre skupinu žiakov zo ZŠ Tomášikova Košice exkurziu do zákutia príjmu tiesňových liniek 112, 155 a 150 na území Košického kraja.
Žiaci sa v priestoroch Koordinačného strediska integrovaného záchranného systému na Okresnom úrade Košice, Komenského 52 oboznámili s prácou operátorov tiesňových liniek a tiež s ďalšími povinnosťami vedúceho zmeny, ako aj s činnosťou koordinačného strediska. Ako sa sami mohli presvedčiť, práca operátorov v dispečerskej sále nie je vôbec jednoduchá. Správny postup pri volaní na tiesňovú linku 112 je jednou zo súťažných úloh na OK mladých záchranárov civilnej ochrany, na ktoré sa žiaci z Tomášikovej začínajú pripravovať. Túto úlohu plnia na stanovišti zdravotníckej pomoci, kde okrem toho musia ošetriť „zranenú" osobu. V rámci exkurzie si všetky deti prakticky preskúšali najdôležitejšie úkony pri záchrane ľudského života. Činnosť im umožnili členovia občianskeho združenia MRAK z Košíc. Po počiatočnom okúňaní sa detí a vysvetlení základných princípov poskytovania prvej pomoci sa naučili správne vykonať masáž srdca, poskytnúť umelé dýchanie, či použiť správny chvat – Rautekov manéver pri vyťahovaní nevládnych osôb z ohrozených priestorov.


PaedDr. Renáta Obšatníková
riaditeľka školy