Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13, Košice

Úspech žiakov ZŠ Staničná na Krajskom kole súťaže Jazykový kvet

Jazykový kvet je akreditovaná celoštátna postupová jazykovo-umelecká súťaž pre deti a mládež od 4 do 19 rokov v prednese a dráme v cudzích jazykoch.

Medzi žiakmi našej školy je táto súťaž veľmi obľúbená. Rok čo rok máme viacerých záujemcov, ktorí sa chcú prezentovať nielen vo svojom rodnom jazyku, ale dokážu divy aj v cudzích jazykoch a neboja sa žiadnej výzvy. Veľmi nás to teší a s radosťou sa na túto súťaž dlhodobo pripravujeme spolu s nimi. Ani tento rok nebol výnimkou.
Žiaci našej školy v tejto súťaži už piaty rok úspešne reprezentujú našu školu, mestskú časť Juh, ale i mesto Košice. Pod vedením Mgr. Oľgy Proksovej, vyučujúcej anglického jazyka nacvičili divadelné vystúpenie s názvom The Nightmare before Christmas. Pani učiteľky Mgr. Oľga Proksová, Mgr. Eva Sláviková a Mgr. Darina Lopatníková nacvičili so žiakmi v anglickom jazyku prednes poézie a prózy.

Kolektív žiakov IV.C triedy v klategórii Dráma v AJ prevzatá tvorba sa umiestnili na 1. mieste,čím si zabezpečili postup do celoslovenského kola.
Veľmi úspešná bola a 1. miesto získala a postup do celoslovenského kola si zabezpečila aj žiačka IV.B triedy Alexandra Piatková v kategórii I. poézia a próza v AJ - prevzatá tvorba.
Našu školu v kategórii I. poézia a próza v AJ prevzatá tvorba reprezentovali aj Roland Gorej z II.B triedy, ktorý obsadil 3. miesto, Scarlet Jinová zo VII.A triedy získala 3. miesto a Viktória Tarnóczyová zo VII.A triedy obsadila 4. miesto.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí nám pomohli pri príprave a realizácii tejto súťaže pani riaditeľke PaedDr. Eve Pillárovej, pani zástupkyniam Mgr. Kataríne Dubeňovej a Mgr. Beáte Kirešovej, Mgr. Zuzane Blaškovej, pánovi Sušilovi, triednym pani učiteľkám zúčastnených žiakov a veľká vďaka patrí aj rodičom, ktorí podporujú svoje deti. Úspech našich žiakov je najväčšou motiváciou a inšpiráciou do ďalšej práce.



Mgr. Oľga Proksová