Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13, Košice

Významná návšteva na Základnej škole Staničná 13 v Košiciach

Nie je neobvyklé, že naša škola prijíma počas školského roka rôzne dôležité návštevy: niekedy sú to predstavitelia mesta, inokedy vedeckí pracovníci, známe osobnosti, umelci i športovci, či zahraniční lektori...

No v utorok, 13. 10. 2015, škola privítala významnú návštevu priamo z Národnej rady SR. Predseda parlamentu, Peter Pellegrini, spolu s primátorom mesta Košice, Richardom Rašim, a s námestníčkou primátora Renátou Lenártovou, navštívili školu počas rokovania v Košiciach. Niet sa čo čudovať – ZŠ na Staničnej ulici č. 13 patrí k najväčším základným školám v meste, s kvalitným pedagogickým zborom a širokou ponukou jazykového vzdelávania i záujmových útvarov.
Návšteva to bola nečakaná, no veľmi príjemná. Z návštevy sa tešili aj ostatní zamestnanci školy. Predseda parlamentu sa totiž zastavil aj v zborovni školy, a tak pedagógovia si mali možnosť aspoň na pár minút podebatovať s bývalým ministrom školstva a vzájomne zhodnotiť zmeny v školskom systéme za uplynulé roky. Po nenútenej a príjemnej debate s učiteľmi sa návšteva ešte chvíľu zdržala medzi žiakmi školy.
 
V škole sa síce dlho nezdržali, no svojou prítomnosťou spôsobili príjemný rozruch v bežnom vyučovacom procese, ktorému sa v konečnom dôsledku tešili všetci: vedenie školy, pedagogický zbor, no i samotní žiaci.

Mgr. V. Mikitová