Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13, Košice

Celoslovenské kolo „Puškinov pamätník"

3. októbra 2015 sa žiaci ZŠ Staničná 13 v Košiciach na pozvanie Mgr. Ľudmily Lacovej - riaditeľky ZŠ Vajanského v Lučenci zúčastnili celoslovenskej súťažnej prehliadky recitátorov v ruskom jazyku „Puškinov pamätník". Súťaž sa konala v športovej hale ARENA v Lučenci pod záštitou predsedu vlády Roberta Fica, mesta Lučenec, primátorky mesta Lučenec, generálneho konzula SR v Sankt Peterburgu a ZŠ Vajanského v Lučenci. Mladých recitátorov prišiel povzbudiť aj svetoznámy hudobný súbor ALEXANDROVCI, ktorý bol hosťom tohto skvelého večera.
Na tejto súťaži reprezentovali našu školu dve žiačky VII.A triedy – Klára Hirmanová a Emma Fürstenzeller, ktoré svojou usilovnosťou a záujmom pre ruský jazyk dokázali, že sú silnou konkurenciou pre svojich rovesníkov - recitátorov z rôznych miest Slovenska.
Klára sa umiestnila na 1. mieste v kategórii poézia. Emmka síce nezvíťazila, ale obidvom dievčatám sa ušli slová obdivu a uznania nielen zo strany poroty, ktorú tvorili prevažne hostia zo Sankt Peterburgu, ale aj samotných Alexandrovcov, ktorí súťaž so záujmom sledovali.
Bol to nezabudnuteľný večer plný hodnotných umeleckých zážitkov!
Našim dievčatám srdečne blahoželáme a za prípravu, podporu a doprovod svojich žiakov na súťaž ďakujeme Mgr. Oxane Ščurovej a Mgr. Alici Greznárovej.


Mgr. Alica Greznárová