Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13, Košice

25. máj - „Malí Staničiarici" pripravili akadémiu venovanú DŇU MATIEK

Ktoré z povolaní je najkrajšie? Byť lekárkou je skutočne zodpovedné i náročné, lietať po krajinách ako letuška či prekladateľka je fascinujúce, ovládať právo či ekonomiku je obdivuhodné, ale vykonávať „povolanie" matky je obetavo krásne. Byť starostlivou, vždy pripravenou vyzdvihnúť ma zo školy, keď sa práve necítim dobre, alebo utrieť mi slzy, keď si môj bicykel v nesprávnej chvíli vybral zlý smer. Byť hore počas hlbokej noci a strážiť moje sny, skontrolovať mi domáce úlohy, odviesť ma na tanečnú či basketbal. . . Takéto je povolanie matky, povolanie, ktorého sila vychádza z nekonečného prameňa lásky, množstva dobroty, domova porozumenia a srdca, otvorené pre „mňa."
Hoci si každá mamka zaslúži kytičku voňavých kvietkov každý deň, jeden z májových dní je pre ne výnimočný – DEŇ MATIEK. Tento rok sme si ho pripomenuli 25. mája na slávnostnej akadémii v priestoroch Historickej radnice v Košiciach.

Naše deti pripravili pre svoje drahé mamičky rozprávkovo - jahôdkové popoludnie. Nechýbali moderné i ľudové tance, piesne, prednesy a záverečná hudobná bodka v podobe spoločnej piesne pod názvom Mamulienka. Rozprávkoví hrdinovia ako Marienka a ježibabka, Danka a Janka, Červená Čiapočka či Maruška z rozprávky o dvanástich mesiačikoch sprevádzali našich „Staničiarikov" počas ich vystúpenia. Jahôdkové popoludnie uzatvorili veľkým hudobným darčekom a symbolickým kvietkom, ktorý si každá mamička odniesla ako pamiatku na tohtoročnú akadémiu. Celý program bol vyjadrením vďaky za lásku, starostlivosť, obetavosť a za všetko, čo pre naše deti robia ich mamičky.

Veríme, že sa nám podarilo potešiť ich srdiečka a prežili s nami nezabudnuteľné chvíle.

V mene celého pedagogického kolektívu prajeme všetkým mamičkám, aby mali zo svojich detí vždy takú veľkú radosť ako ju cítili v tento sviatočný deň. Ak sa vo vašich očiach niekedy kvôli nim objavia slzy, nech sú to len slzy šťastia.
V našom mene a v mene Vašich detí nech znie ľúbim Ťa mami, ďakujeme, ďakujem ... po celý rok.


Mgr. Lívia Slovinská
Mgr. Daniela Cicoňová