Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13, Košice


ZŠ Staničná - víťazom SUPERTRIEDY

Do európskeho projektu SUPERTRIEDA , ktorý je najväčšou súťažou triednych kolektívov základných a stredných škôl v umeleckej tvorbe sme sa prihlásili aj v tomto školskom roku.

Po prvýkrát to bola pani vychovávateľka Erika Nagyová, ktorá spolu s pani triednou učiteľkou - Mgr. Ľuboslavou Bozogáňovou sa rozhodli podporiť a rozvíjať u svojich prváčikov tvorivosť, s cieľom spájať výrazové prostriedky hudby, divadla, tanca, literatúry a výtvarného umenia tak, aby rozvíjali osobnosť dieťaťa a učili ho spolupráci. Celá príprava a nácvik divadielka s názvom: Čo nás príroda učí bola pre deti zážitkovým učením, pri ktorom sa žiaci učili cítiť, myslieť, počúvať, tvoriť a tešiť sa zo života. Výsledkom ich snaženia bolo víťazstvo v košickom kraji a postup do celoslovenského kola v Bratislave. Pre našich prváčikov je to nová skúsenosť. Popri zvládnutí písmeniek a všetkého čo im školský vzdelávací program primárneho vzelávania ponúkal, dokázali pracovať na sebe, získali skúsenosti a naučili sa vytvárať si vlastný názor cez texty piesní a hovorené slovo. Veľkým prínosom tohoto projektu je skutočnosť, že v Supertriede sú zapojení všetci žiaci triedy, čo podporuje vytváranie dobrých vzťahov. Sme radi, že v Bratislave budeme reprezentovať nielen našu školu – ZŠ Staničnú, ale aj naše mesto Košice.

Mgr.Katarína Dubeňová, ZRŠ

Organizácia projektu :

Vyhlasovateľ projektu – Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR.

Organizátor
– Občianske združenie SUPERTRIEDA

Partneri projektu
– Európska komisia a Slovenský výbor UNICEF.

Európsky význam projektu SuperTrieda :

Projekt SuperTrieda sa ako jediný zo Slovenska dostal do európskeho výberu „Good Practice Model of European Educational Network" a stal sa modelovým projektom pre vyučovanie umeleckej výchovy zviditeľňovaný vo všetkých štátoch EU.
Partneri Spolu-vyhlasovateľom súťaže Supertrieda je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR .