Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13, Košice


Víťazstvo žiakov ZŠ Staničná 13 v celoslovenskej súťaži

Celoslovenská čitateľsko – výtvarná súťaž, ktorej vyhlasovateľom je MŠVV a Š SR bola veľkou výzvou pre vyučujúcich primárneho vzdelávania na našej škole.

Do množstva aktivít, do ktorých sa zapájajú žiaci našej školy, v školskom roku 2016 / 2017, ktorý je Rokom čitateľskej gramotnosti, pribudla súťaž s názvom Čitateľský oriešok 3, ktorú organizovalo vydavateľstvo RAABE.

V snahe byť úspešní a získať prvenstvo v kategórii Najaktívnejšia škola sa do súťaže zapojili všetci žiaci 2.-4. ročníka, v celkovom počte 291 žiakov. Cieľom súťaže je rozvoj čítania s porozumením, práca s textom, ale aj kreatívne zručnosti, predstavivosť a fantázia u žiakov primárneho vzdelávania. Žiaci spolu so svojimi učiteľmi na hodinách čítali zaujímavé príbehy, následne ich úlohou bolo správne prelúskať otázky, či prečítanému textu porozumeli a príbehy výtvarne spracovať. Čítanie s porozumením považujeme za veľmi dôležité v každom predmete, čo sa prejaví aj v ich ďalšom úspešnom štúdiu na stredných a vysokých školách.
Slávnostného odovzdávania cien v Zichyho paláci v Bratislave sa zúčastnilo 13 žiakov a dvaja pedagógovia našej školy. Tvárou tohtoročného lúskania príbehov bola známa slovenská moderátorka a glosátorka Adela Banášová, ktorá svojou prítomnosťou zaujala všetkých .
Naša škola získala titul Najaktívnejšia škola a množstvo hodnotných cien. 

Žiakom sa v Bratislave veľmi páčilo, všetci si odniesli nezabudnuteľné spomienky. Už dnes sme presvedčení, že aj v budúcom školskom roku sa pokúsime v tejto súťaži zabojovať o prvenstvo.



Mgr.Martina Sarnovská učiteľka 1.st.