Prejsť na obsah

ZŠ Postupimská 37, Košice

Vážení priatelia,

dovoľte, aby som Vám dala do pozornosti úspech našej Územnej organizácie Košice DO Fénix a našich členov. Za aktívnu prácu, výhry aj účasť v mnohých krásnych projektoch pre deti a mládež v uplynulých piatich rokoch, t. j. od začiatku našej existencie na pôde ZŠ Postupimská 37, Košice sme boli ocenení na Bratislavskom hrade a prijatí pánom prezidentom Andrejom Kiskom v prezidentskom paláci. Pán prezident sa aktívne zaujímal o naše projekty a vyjadril nám všetkým podporu. Pánovi prezidentovi sme odovzdali dar z dielne našich detí t.j. rodinku Ponožkovníkov fénixových a antistresové loptičky.


Osobitne by som chcela vyzdvihnúť prítomnosť Adriany Pukanskej absolventky ZŠ Postupimská 37, toho času už študentky 1. ročníka Gymnázia Šrobarová 1 v Košiciach, ktorá pánovi prezidentovi namaľovala obraz ako darček. Audiencie sa zúčastnila pre jej pracovitosť a húževnatosť v nižšie spomínaných projektoch.

Nižšie sú uvedené linky k týmto udalostiam vrátane fotografií v prílohe.
 

K takýmto krásnym projektom patrila Moja Európa v spolupráci s pani europoslankyňou p. Monikou Smolkovou, ktorá naše deti privítala aj na pôde Europarlamentu v Štrasburgu, pobyty našich detí v letnom tábore Štvorlístok deťom prostredníctvom Nadácie Markíza a Patrika Hermana vrátane podpory nášho primátora MUDr. Richarda Rašiho, PhD., MPH., ale aj pána starostu našej MČ Dargovských hrdinov Mgr. Jozefa Andrejčáka.

Ďalšie projekty, ktoré sme prezentovali boli "Mladý geológ", "Veľtrh povolaní", "Škola krásy". Patria k nim však mnohé ďalšie.
Všetkým Vám patrí vďaka a tak isto nami získané ocenenie za Vašu podporu.

Teším sa na ďalšiu spoluprácu a ostávam so srdečným pozdravom.

Mgr. Janette Šalachová                                       Mgr. Katarína Benková
Predsedníčka UO Košice DO Fénix                        riaditeľka
ZŠ Postupimská 37, Košice                                  ZŠ Postupimská 37, Košice


https://www.prezident.sk/article/prezident-kiska-prijal-dobrovolnikov-z-organizacie-fenix/
http://www.do-fenix.sk/2016/05/40-fenixakov-v-bratislave/
https://www.nrsr.sk/web/Default.phpx?sid=udalosti/udalost&MasterID=54025