Prejsť na obsah

ZŠ Park Angelinum 8, Košice

A predsa sa točí... Oslavy 55.výročia založenia školy

Základná škola Park Angelinum začala písať svoju históriu v roku 1961. Počas svojho pôsobenia vychovala a vypravila do života mnoho mladých ľudí. Škola ustála mnoho spoločenských zmien, reforiem školstva a zmenu mena z „Februárka"na Park Angelinum.
Oslavy 55. výročia jej založenia sa začali v marci 2016 výstavou obrazov Š. L. Kostelničáka v priestoroch školy. Súčasťou tejto akcie boli tvorivé dielne ľudových remesiel a tradícii pre deti a rodičov.
V dňoch 18 a 19. mája 2016 vyvrcholili oslavy 55.výročia založenia školy v Historickej radnici v Košiciach slávnostnou akadémiou, ktorou účinkujúci zábavnou formou pripomenuli históriu a súčasnosť školy.
Pri tejto príležitosti boli pozvaní nielen rodičia, či starí rodičia , ale aj všetci súčasní i minulí zamestnanci školy, členovia Rady školy i zástupcovia mesta Košice.
Žiaci školy pod vedením pedagógov pripravili pre zúčastnených pestrý program, ktorý sa niesol v duchu spomienok na roky 60., 70., 80. a 90. Vybavenie si spomienok na roky minulé bolo na jednej strane veľmi emotívne, a na druhej strane aj poučné, hlavne pre mladšie ročníky. Vystúpenia detí v oblečení danej doby, možnosť počuť znova hudbu, s ktorou mnohí rástli či vidieť scénky z rozprávok, ktoré mnohí v detstve pozerali, bolo odkazom tejto slávnosti A predsa sa točí... veď čas sa nikdy nezastaví. Obrazová projekcia dotvárala autenticitu doby a evokovala v mysliach prítomných neopísateľný kultúrny zážitok. Tanečné kreácie striedali spevácke výkony dopĺňané umeleckým prednesom. Svoje nadanie malo možnosť predviesť viac ako 250 žiakov malých aj veľkých počas 2 hodín trvania programu. Detailne a výstižne pripravená scéna a kostýmy účinkujúcich boli zaručeným úspechom odmeneným dlhým potleskom a skandovaním.
Kultúrny zážitok bol obohatený o malú výstavu z histórie školy doplnenú o autentické materiály z jej minulosti a spomienok bývalých absolventov.
Oslavy škola ukončí v júni 2016 akciami Spomínaním v Parku so svojimi bývalými zamestnancami a Záhradnou párty pre deti a ich rodičov vo vynovenej školskej záhrade.
Neoddeliteľnou súčasťou osláv sú aj publikácie z rúk šikovných učiteľov ako kalendár, pamätnica, pozvánky či darčekové predmety.

Mgr. Melánia Holinďáková, učiteľka ZŠ Park Angelinum