Prejsť na obsah

ZŠ Mateja Lechkého, Ulica Jána Pavla II. 1, Košice

Slávnostné otvorenie školského roku 2013/14 sa konalo 2. septembra 2013.

Už od rána sa na školských dvoroch stretávali spolužiaci, ozývala sa ich vrava, spomínali spoločne na prázdniny. V hlavách mnohých zneli otázky : Čo nám nový školský rok prinesie? V čom bude iný, zaujímavejší, podnetnejší a pestrejší ako bol ten minulý? To sú asi v súčasnosti najčastejšie otázky učiteľov, žiakov, rodičov i verejnosti.

Na ZŠ ZŠ Mateja Lechkého, Ulica Jána Pavla II. 1, Košice sa slávnosť začala o 8,00 hod. Skoro 500 žiakov školy prišli pozdraviť aj hostia: Iveta Kijevská, starostka MČ KVP a Margita Hanušovská, zástupkuňa riaditeľa Magistrátu mesta Košice a vedúca Oddelenia strategického rozvoja.

Starostka mestskej časti pozdravila žiakov a rodičov školy, zvlášť pozvala prváčikov na popoludňajšiu slávnosť, ktorú organizuje mestská časť. Ocenila dosiahnuté výsledky školy a popriala veľa uspechov aj v tomto roku.

Zástupkyňa riaditeľa MMK povedala: " Dva mesiace prázdnin sa stávajú v týchto dňoch už len spomienkou a verím, že vám všetkým pomohli nabrať novú energiu, ktorú počas začínajúceho školského roka premeníte na úspešné výsledky vychádzajúce z vašej tvorivej činnosti.
Verím, že vám nový školský rok všetkým prinesie veľa pozitívneho a užitočného. Prajem všetkým, aby sa školský rok niesol v znamení úspechov pri objavovaní nových hlbín poznania. Dovoľte mi, aby som všetkým zaželala veľa odhodlania a síl pri výchove a vzdelávaní mládeže, všetkým žiakom zaželala dobrých, múdrych a tvorivých učiteľov, učiteľom zvedavých a po vedomostiach túžiacich žiakov a nám ostatným, aby sme spoločnými silami prispeli aj v novom školskom roku k vytvoreniu lepších podmienok pre prácu a život v školách a školských zariadeniach v meste Košice."

Riaditeľ školy, Igor Šafran, zhodnotil dosiahnuté úspechy školy, zvlášť venoval pozornosť žiakom prvého a deviateho ročníka, pre ktorých
je tento školský rok mimoriadne významný. Pozitívne zhodnotil skutočnosť, že už niekoľko školských rokov nebola na škole udelená znížená známka zo správania žiadnemu žiakovi. V závere zaželal všetkým veľa pevného zdravia, šťastia, úspechov, úcty, porozumenia, síl a elánu.

Po slávnosti sa žiaci v doprovode svojich pedagógov a rodičov rozišli do tried. Od zajtra začínajú  školské povinnosti.