Prejsť na obsah

ZŠ Ľ. Fullu, Maurerova 21, Košice

Otvorili sme Školtánok

Základná škola Ľudovíta Fullu v Košiciach nezabúda ani na environmentálnu výchovu.

Vychováva žiakov k úcte k prírode a aktívnej ochrane životného prostredia. Teoretické vedomosti získavajú žiaci najmä na hodinách prírodovedy, vlastivedy, geografie a biológie. Environmentálna výchova sa primerane realizuje aj v ostatných predmetoch.


Praktické návyky a skúsenosti získavajú žiaci školy v rozličných projektoch a praktických aktivitách. Preto sa škola zapojila do projektu SPPoločne a získala finančné prostriedky z Nadácie SPP na postupnú výstavbu školskej komunitnej záhrady.

Cieľom program SPPoločne pre domovinu je podpora projektov zameraných na vzdelávanie v oblasti ochrany prírody, skvalitnenia životného prostredia, podpora projektov zameraných na obnovu verejných priestorov. Základom školskej záhrady bude učebňa v prírode Školtánok, ktorý sme 20.4.2016 slávnostne otvorili na školskom dvore.

Blížiaci Deň Zeme sme si pripomenuli praktickými tvorivými dielňami. Žiaci, učitelia a rodičia modelovali drobné plastiky z ekoplastelíny, sadili kvety, stavali hmyzie hotely. Naživo vysielalo aj školské rádio. Prítomní dostali recept na to, ako si ekoplastelínu uvariť doma. V programe vystúpili naše umelecké talenty. Ľudové piesne zaspievali dievčatá z 3. ročníka a zatancovali aj tanečníci z klubu Step by step, ktorý už dlhoročne pôsobí pri ZŠ Ľudovíta Fullu.


Počasie nám prialo, aj keď fúkal vietor, slniečko sa na nás usmievalo. V budovaní školskej komunitnej záhrady budeme pokračovať na vyučovacích hodinách, krúžkoch a dobrovoľných brigádach spolu s rodičmi a širšou miestnou komunitou.

Mgr., Mgr. Annamária Kočišová
koordinátorka projektu