Prejsť na obsah

ZŠ Ľ. Fullu, Maurerova 21, Košice

Konferencia „Spoznajte žiaka vo svete tabletov a médií"

Základná škola Ľudovíta Fullu v Košiciach realizuje v rámci hodín mediálnej výchovy celoročný projekt školskej televízie podporený Nadáciou Orange. Výstupmi teoretických i praktických hodín s externými lektormi zo sveta reklamy a médií sú reportáže a ankety nakrútené pre televíziu Full TV, vysielané v priestoroch školy.

Cieľom projektu je upriamiť pozornosť verejnosti na zmysluplné používanie moderných komunikačných technológií vo vyučovacom procese, priblížiť podstatu mediálnej výchovy a predstaviť prácu žiakov v školských médiách ako formu nadobúdania praktických zručností a rozvoja mediálnej gramotnosti.

ZŠ Ľudovíta Fullu má bezkonkurenčné postavenie medzi košickými školami v rámci odborníkmi ohodnotenej pravidelnej práce školských médií: rádia Mauribox, televízie Full TV a časopisu Prestávka. O významnom postavení médií na ZŠ Ľudovíta Fullu svedčí aj zaradenie vyučovania mediálnej výchovy ako samostatného predmetu do rámcového učebného plánu školy.

Vyvrcholením celoročného projektu bola mediálna konferencia s názvom „Spoznajte žiaka vo svete tabletov a médií". Na konferencii sa predstavili učitelia druhého stupňa využívajúci tablety na vyučovaní, vedúci školských redakcií, lektori projektu a žiaci – absolventi hodín mediálnej výchovy a autori televíznych reportáží. Mediálna konferencia sa uskutočnila v priestoroch ZŠ Ľudovíta Fullu vo štvrtok 28.4.2016 od 10:00 hod do 12:00 hod.

Mgr. Alena Štrompová