Prejsť na obsah

ZŠ Hroncova 23, Košice

Základná škola, Hroncova 23, Košice

Víťazstvo v súťaži Európa v škole

Už 63. ročník súťaže Európa v škole sa konal v školskom roku 2015/2016.

Tohtoročným celoeurópskym mottom sa stalo heslo „Žiť spoločne v mieri". Keďže ide o najprestížnejšiu literárnu súťaž, ktorú organizuje Slovenský inštitút mládeže Iuventa a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu, vždy s veľkým očakávaním túžime po výsledkoch v jednotlivých kolách a hľadáme medzi víťazmi práve Košičanov.

V tomto roku sa nám naše túžby splnili a absolútnou víťazkou vo svojej kategórii sa stala žiačka 7.B zo Základnej školy, Hroncova 23 v Košiciach Nicola DEMETEROVÁ, ktorá si v tomto ročníku vybrala tému Kyberšikana – len neškodný žart?

Je naozaj obdivuhodné, že sa nám na škole v dnešnej uponáhľanej dobe podarilo žiakov motivovať k vlastnej literárnej tvorbe, kde internet, počítač a sociálne siete vystriedali za papier, pero a hrsť fantázie.

Pri príležitosti 55. výročia založenia našej školy uvedie do života dvanásť žiakov našej školy svoju prvú literárnu zbierku „Zo školskej lavice" 27. mája o 14.00 v budove Základnej školy na Hroncovej ulici, medzi nimi aj Nicolka, aj jej prácu si v nej budete môcť prečítať.

Mgr. Martin Fazekaš