Prejsť na obsah

ZŠ Hroncova 23, Košice


Základná škola, Hroncova 23 v Košiciach odštartovala nový školský rok s viacerými novinkami.

Od septembra ponúka, ako jediná škola na Slovensku, v rámci školského vzdelávacieho programu v predmete športová príprava - výučbu korčuľovania.

Prváci sa tak okrem šlabikára, písmen a čísel zoznamujú aj s ľadom v neďalekej Crow Aréne, kde vyučovanie korčuľovania prebieha. Za niekoľko rokov vyrastú z prváčikov šikovní krasokorčuliari, rýchlokorčuliari alebo hokejisti. Škola sa teší z obrovského záujmu a v tomto trende bude určite pokračovať otvorením športových tried aj v ďalšom školskom roku.
V piatom ročníku sa škola rozhodla zriadiť športovú triedu zameranú na basketbal. Aby sa im lepšie trénovalo občianske združenie Vráťme deťom šport do Košíc, podporilo piatakov kúpou 25 profesionálnych basketbalových lôpt a rozlišovačiek.
 
Pri príležitosti otvorenia nového školského roka a zriadenia športových tried, škola pripravila pre všetkých žiakov, ich rodičov, ale aj obyvateľov mestskej časti, prekvapenie v podobe grafitov na stene pri vstupe do školského areálu, ktorých autorom je Martin Marko. Tie dávajú jasný signál, že ZŠ Hroncova je školou plnou prekvapení a od septembra už aj školou plnou športu.
Veď platí staré známe: „V zdravom tele, zdravý duch."

Mgr. Martin Fazekaš
učiteľ, koordinátor športových tried