Prejsť na obsah

Zrekonštruovali stanicu Mestskej polície

Primátor mesta Ing. František Knapík sa dnes zúčastnil na odovzdaní zrekonštruovanej obvodnej stanice Mestskej polície Košice - Juh. Tá slúži predovšetkým na odkladanie odtiahnutých vozidiel z miest nepovoleného parkovania. Za necelý rok sa policajtom podarilo svojpomocne zmeniť a upraviť interiér aj exteriér celého objektu. „Postupne sme začali s opravou budovy. Nasiaknuté a navlhnuté steny sme nechali zatepliť, strecha bola opravená a interiér zrenovovali vlastnými silami. Celé pracovisko sme zabezpečili a nainštalovali sme kamerový systém, ktorý monitoruje vonkajšie aj vnútorné priestory," povedal veliteľ Mestskej polície Milan Dvorožňák.

Pre časť budovy, kde sa vracajú odtiahnuté autá, bol vybudovaný samostatný vchod, ktorý zaručuje rýchlu orientáciu majiteľov automobilov. Novinkou je aj možnosť platby pokút a poplatku pomocou bankomatovej karty.

„Dobrým signálom je, že ste vzali iniciatívu do vlastných rúk. Je to pozitívna a zároveň príjemná inšpirácia pre druhých. Samotný dojem zo zrekonštruovaných priestorov je výborný, teraz je potrebné ich udržiavať," uviedol primátor mesta František Knapík po prehliadke obnoveného areálu a na záver sa poďakoval všetkým policajtom za prácu, ktorú vykonali na zlepšení svojho pracovného prostredia.