Prejsť na obsah

Zorganizovali prezentáciu a ochutnávku jedál

Oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice zorganizovalo dnes pri príležitosti Svetového dňa výživy prezentáciu a ochutnávku jedál zo všetkých školských jedální, ktorých zriaďovateľom je samospráva mesta. Prezentácia sa konala v CVČ Domino po 14-ty krát. Súčasťou akcie bolo aj oceňovanie zamestnancov školských jedální. Mesto Košice takýmto spôsobom ako jediná samospráva už desať rokov pravidelne oceňuje aj túto zložku školského systému.

„Samospráva mesta dnes ocenila, nie síce radom zlatej varešky, ale ďakovným listom, 27 pracovníčok školských jedální, ktoré každý školský deň s láskou pripravujú všetkým stravníkom v školských jedálňach chutné dobroty už viac ako 25 rokov. Aj ja som sa ako školák stravoval v školskej jedálni pri ZŠ Park Angelinum, preto by som sa rád v dnešný deň ospravedlnil v mene stravníkov všetkým školským kuchárkam, ktoré sa snažia, aby sa deti stravovali zdravo a výživne, za ohrnuté nosy nad polievkou, či nebodaj nedotknutý tanier," povedal v tejto súvislosti viceprimátor mesta Marek Vargovčák

V priebehu októbra pripravia prezentáciu jedál pre svojich stravníkov jednotlivo viaceré z 95 školských jedální v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. V školskom roku 2008/2009 sa v nich stravovalo takmer 19 500 stravníkov, z toho približne 50 bola poskytovaná diétna strava. V tomto školskom roku k dnešnému dátumu je v týchto školských jedálňach zapísaných 22 534 stravníkov, pričom diétna strava je poskytovaná 55 z nich. V školskej jedálni pri ZŠ Jenisejská sú to 4 stravníci, v školskej jedálni pri ZŠ Lehkého ich je 10, v školskej jedálni pri Materskej škole Šafárikova až 41 stravníkov.