Prejsť na obsah

Zámer prenajať majetok z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Podľa zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, je možný priamy prenájom majetku mesta v zmysle §9a ods.9 písm. c) ako prípad hodný osobitného zreteľa, ak o ňom mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou.

Mesto Košice navrhuje v zmysle §9a ods.9 písm. c) citovaného zákona prenajať tento majetok (z dôvodu rozšírenia prenajatých priestorov):

priestory pre výchovu a vzdelávanie žiakov rozšírené zo štyroch na šesť tried s príslušenstvom v celkovej výmere 244 m2 od 01.09.2014 na dobu neurčitú v objekte bývalej ZŠ Charkovská 1 Košice priamym prenájmom, pre nájomcu Spojená škola, Vojenská 13, Košice ako prípad hodný osobitného zreteľa v zmysle § 9a ods. 9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb. v znení neskorších právnych predpisov za nájomné vo výške 0,03 €/mes. a prevádzkové náklady za podmienky, že nájomca sa zaväzuje zabezpečovať údržbu prenajatých priestorov v plnom rozsahu na vlastné náklady. Vyššie uvedené rozšírenie prenajatých priestorov je navrhované z dôvodu podpory zariadení venujúcich sa starostlivosti o deti s rôznymi druhmi a stupňami postihnutia.