Prejsť na obsah

Základná škola v Šaci vyhlásila chrípkové prázdniny

Základná škola Mládežnícka 3 v Košiciach – Šaci vyhlásila oddnes, 26. marca, chrípkové prázdniny. Všetkých 651 detí tak ostane doma do budúceho pondelka 30. marca. Do školy sa vrátia až v utorok 31. marca.

„Dôvodom vyhlásenia chrípkových prázdnin podľa metodického usmernenie ministerstva školstva bol nárast neprítomných žiakov nad 30 percent," uviedla poverená riaditeľka školy Agáta Micháleková.

Pred mesiacom zasiahla zvýšená chorobnosť viaceré školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice a pre chrípkové prázdniny ostalo vo februári doma vyše tritisíc detí. „Na našej škole sme vtedy zvýšenú chorobnosť žiakov nezaznamenali, až teraz," spresnila poverená riaditeľka.

ZŠ v Šaci je v súčasnosti jedinou z 94 základných a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ktorej žiaci majú chrípkové prázdniny.

V pôsobnosti mesta Košice je 37 základných škôl, ktoré navštevuje 17 538 žiakov a 57 materských škôl, do ktorých chodí 5 222 detí. Vo februári malo chrípkové prázdniny 3 285 žiakov na siedmich základných školách a okolo 80 detí na dvoch materských školách v pôsobnosti mesta.

Po jarných školských prázdninách, ktoré trvali od 23. do 27. februára, je ZŠ v Šaci prvou školou v pôsobnosti mesta, kde boli vyhlásené chrípkové prázdniny.