Prejsť na obsah

Základná škola, Tomášikova 31, Košice

Finále Detskej štafetovej ligy v Dubnici nad Váhom

V slnečnú atletickú sobotu, 10.septembra 2016, sa v rámci finále Atletickej ligy 2016 v Dubnici nad Váhom uskutočnilo finále Detskej štafetovej ligy, v ktorej sme mohli vidieť aj zástupcov žiakov našej školy a ich fantastické výkony v troch kategóriách: dievčatá 4 x 60 m, chlapci 4 x 60 m a mix štafete (2 chlapci, 2 dievčatá) 4 x 60 m, ročník narodenia 2005 – 2007.

U dievčat sa celkovo predstavilo 14 štafiet z celého Slovenska, ktoré postúpili z jednotlivých postupových kôl, naša sa v zložení: D. Devaldová, B. Sedláková, D. Hrabovská a L. Terezková umiestnilo na 9. mieste.
V chlapčenskej kategórii sa z 13 štartujúcich naša štafeta v zostave: J. Bugorčík, M. Sabó, T. Velat a M. Figeľ umiestnila na nepopulárnom 4. mieste.

V zmiešanej štafete sa pomedzi 11 štartujúcich tímov naša umiestnila na 5. mieste (J. Bugorčík, L. Terezková,T. Velat, D. Devaldová).

Po finále Detskej štafetovej ligy sa mohli žiaci v rámci projektu Be Active – Európsky týždeň športu dosýta vyblázniť na rôznych stanoviskách v rámci Detskej atletiky. Veľká vďaka patrí nielen zúčastneným žiakom, pani učiteľkám , ktoré ich pripravovali na súťaž, ale aj rodičom , ktorí ich sprevádzali na danú akciu v rámci reprezentácie našej školy.