Prejsť na obsah

Základná škola Staničná 13, Košice

Čas nezastavíš, roky nevrátiš, nie je to v našich silách. Míňajú sa roky, mesiace, dni a každý z nich má osobité čaro, svoju jedinečnosť a neopakovateľnosť. Sú aj také chvíle, ktorých výnimočnosť je zvýraznená jubileom. Práve dnes si pripomíname 50.výročie vzniku Základnej školy na Staničnej ul. v Košiciach.

Týmito slovami otvorila riaditeľka školy PaedDr. Eva Pillárová slávnostné zhromaždenie pri príležitosti otvorenia školského roku 2013/2014.

Slávnostného otvorenia školského roku sa zúčastnil primátor mesta MUDr. Richard Raši PhD. MPH, ktorý vo svojom slávnostnom príhovore vyzdvihol dlhoročné úsilie pedagógov tejto školy – súčasných aj bývalých – v dosahovaní výborných výchovno-vzdelávacích výsledkov a popredných umiestneniach v súťažiach.

Zdôraznil, že ZŠ Staničná patrí medzi špičkové školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Prihovoril sa deviatakom, ktorým zaželal vhodný výber strednej školy . Prvákom zaželal veľa úspechov v novej školy a ich rodičom veľa trpezlivosti.

Na jubilejnom otvorení bola prítomná aj vedúca referátu školstva, mládeže a športu PaedDr. Mária Kavečanská, ktorá sa taktiež prihovorila žiakom a rodičom. Rovnako aj ona ocenila prácu pedagógov tejto školy, vyzdvihla dosahované výsledky a úspechy a popriala úspešný školský rok.

Po slávnostnom otvorení si pán primátor s prítomnými hosťami prezrel priestory školy – fyzikálnochemické laboratórium, jazykové laboratóriu, ale aj kmeňové triedy a vyzdvihol kvalitné materiálno- technické zabezpečenie školy.