Prejsť na obsah

Základná škola Staničná 13, Košice




JARNÉ PRÁZDNINY žiakov ZŠ STANIČNÁ 13

Netradičné jarné prázdniny zažilo 17 žiakov zo ZŠ Staničná 13 v Košiciach, ktorí sa zúčastnili detského charitatívneho projektu s názvom CHILDREN LOVE SWIMMING v Šamoríne. Samotný projekt sa realizoval pod záštitou Konzulátu Monackého kniežatstva v Slovenskej republike.

Hlavným cieľom tohto projektu je podpora plaveckej gramotnosti a výučba správnej plaveckej techniky. Samotná výučba v Šamoríne prebiehala pod profesionálnym vedením trénerov zo Slovenskej plaveckej federácie a bude pokračovať až do konca školského roka 2016 v jednotlivých mestách, z ktorých sa tohto projektu žiaci zúčastnili.
Hlavnou športovou ambasádorkou projektu je najúspešnejšia slovenská plavkyňa Martina Moravcová.
 
Otvorenie ako i samotný priebeh otváracej akcie projektu bol za účasti nielen najväčšieho slovenského plaveckého talentu Richarda Nagya, ale i ďalších známych osobností z televíznej obrazovky a športového sveta ako hokejistu Ľubomíra Višňovského, operného speváka a herca Filipa Tůmu a moderátorov Mateja ,,Sajfa" Cifru, či Dagmar Dianovej alias Didiany.

Sme radi, že sme boli jednou z dvoch košických škôl, ktoré sa projektu zúčastnili. Okrem toho, že sa žiaci naučili plávať a získali nových priateľov mali možnosť stretnúť sa so známymi osobnosťami Slovenskej republiky. Na celkovú pohodu a odlúčenie detí od rodičov dozerali naše pani vychovávateľky, Mgr. Jana Hrušková a Mgr. Jana Paľová Pindrochová, ktoré rôznymi aktivitami našim žiakom tento veľmi pekný pobyt spríjemnili.

Mgr.Katarína Dubeňová, ZRŠ