Prejsť na obsah

Základná škola Požiarnická má chrípkové prázdniny

Na Základnej škole Požiarnická vyhlásili oddnes, 30. marca, chrípkové prázdniny, všetkých 516 detí ostane doma do 1. apríla a do školy sa vrátia vo štvrtok 2. apríla

„Dôvodom vyhlásenia chrípkových prázdnin bol nárast počtu neprítomných žiakov na prvom stupni na 38,8 percenta a na druhom na 13,7 percenta," uviedol riaditeľ školy Mgr.Vladimír Bateľ. O chrípkových prázdninách, ktoré vyhlásil riaditeľ ZŠ Požiarnická, bol informovaný Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach a Oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice.

Minulý týždeň vo štvrtok bol pre zvýšenú chorobnosť prerušený vyučovací proces v Základnej škole Mládežnícka 3 v Košiciach – Šaci. Všetkým 651 žiakom tejto školy sa chrípkové prázdniny skončia dnes a do lavíc opäť zasadnú zajtra, v utorok 31. marca.

V pôsobnosti mesta Košice je 37 základných škôl, ktoré navštevuje 17 538 žiakov a 57 materských škôl, do ktorých chodí 5 222 detí. Vo februári malo chrípkové prázdniny 3 285 žiakov na siedmich základných školách a okolo 80 detí na dvoch materských školách v pôsobnosti mesta. V mesiaci marec vyhlásili chrípkové prázdniny dve školy, ZŠ v Šaci a ZŠ Požiarnická.