Prejsť na obsah

Základná škola, Postupimská 37, Košice

Detská vedecká konferencia

Dňa 24.5.2017 zorganizovala Základná škola ,Postupimská 37 už IX. ročník Detskej vedeckej konferencie s názvom „Otvorme srdce poznaniu pre krajší a hodnotnejší život".

Na jej príprave a realizácii sa podieľali predovšetkým pani učiteľky 2. stupňa, nakoľko ide hlavne prezentáciu výstupov predmetu Tvorba projektov. Tento vyučovací predmet je však intenzívne prepojený v medzipredmetových vzťahoch s ostatnými vyučujúcimi predmetmi, čo sa odzrkadľuje aj v rozmanitosti tém projektov v 5. až 9. ročníku. Pre žiakov 5. ročníka to bola prvotná skúsenosť s prezentovaním svojich prác a zvládli ju veľmi statočne a zodpovedne. Svojimi prezentáciami na témy Európski rozprávkari a Abov všetkými zmyslami otvorili tohtoročnú konferenciu.

Žiaci 1. stupňa sa zapojili svojim príspevkom o ľudových hrách, ktoré sa deti hrávali hlavne v minulosti.
Starší žiaci predstavili prítomným formou prezentácií a posterov rôznorodé príspevky - Život v našich lesoch, Živý kútik, Škrečok džungarský, Rozpočet na vymaľovanie bytu, Meranie teploty, Evakuačný plán školy, Štúrovci.
V tohoročnej konferencii dostali priestor aj príspevky týkajúce se aktivít v rámci projektu Zelená škola. Žiaci prezentovali príspevky na témy

Prečo miznú dažďové pralesy a Vermikompostovanie.
Na konferencii sa zúčastnili aj hostia, ktorí doplnili naše príspevky svojimi a žiaci sa navzájom mohli obohatiť vedomosťami. Boli to žiaci základných škôl Námestie L. Novomeského 2 a Belehradská 21s príspevkami Mojich sedem divov sveta, Môj trpasličí králik, Island, Ropa.
Priebeh konferencie spríjemnili aj živé „pomôcky" – škrečok, králik a naša užovka Nasťa.

Už teraz sa tešíme na jubilejný X. ročník tejto akcie v nasledujúcom školskom roku 2017/2018.



Mgr. Katarína Benková
riaditeľka školy