Prejsť na obsah

Základná škola Janigova 2, Košice

Záhrada, ktorá učí

Základná škola Janigova 2, Košice

Veľká dávka nadšenia, odhodlania a trpezlivosti uskutočniť veľkú zmenu pritiahla tých, ktorí túžia poznať nepoznané a popritom si chcú zazáhradníčiť. Rukami žiakov a s pomocou učiteľov a nadšených podporovateľov školy sa zóna oddychu premenila na „Záhradu, ktorá učí".

„Predzáhradka, ktorá učí" sa nachádza pred vstupom do školy. Trvalkové okrasné záhony – ozdoba našej predzáhradky upúta výsadbou rôznych druhov trvaliek bylín, kríkov a nízkych okrasných ihličnanov s náučnou veľkoplošnou tabuľou s popisom podmienok ich správneho pestovania.
V našej krásnej záhrade sa cítime všetci ako doma. Átrium sa premenilo zo zeleného na pestrofarebné obohatené o nové prvky záhradného dizajnu. Učíme sa, pracujeme, oddychujeme v ňom. Počas celého roka tu budeme organizovať stretnutia s rodičmi a sympatizantmi.
Na plánovaní a budovaní vzdelávacej záhrady v duchu prírodnej záhrady sa podieľali zanietení žiaci, pedagógovia, nepedagogickí pracovníci, rodičia a sympatizanti školy. Dialo sa to prostredníctvom odborných a metodických konzultácií tímu Programu Zelená škola a za finančnej podpory DM Drogerie markt.
Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo 22. 11. 2015