Prejsť na obsah

Základná škola, Hroncova 23, Košice

...keď číta celá Hroncova

Festival Knižnice pre mládež mesta Košice v spolupráci s košickými základnými školami má už niekoľkoročnú tradíciu.

V piatok 21. októbra 2016 sa podujatie „Číta celá Hroncova" uskutočnilo prvýkrát aj v našej škole. Medzi nami sme privítali vzácnych hostí, moderátora, propagátora i autora kníh Dada Nagya, metodičky tvorivého čítania Natáliu Mazanovú a Ľudmilu Hrdinákovú i blogerku roka a moderátorku TV: Naša Lindu Adamčíkovú.

Okrem zaujímavých besied nás hostia, samozrejme, potešili i čítaním zo svojich obľúbených kníh. Čítanie znelo zo všetkých tried i chodieb, dokonca aj z tej pred riaditeľňou, kde čítala svoju obľúbenú detskú knihu „Pippi dlhá pančucha" i naša pani riaditeľka.

„Vlak do Košíc bol v Bratislave taký plný, že som už myslel na to najhoršie, že besedu s Hroncovou nestihnem, bola by to však veľká škoda!
 
Ďakujem za veľmi príjemné chvíle strávené s Vami a ďakujem za darček, Vašu literárnu zbierku – Zo školskej lavice si budem čítať už cestou späť vo vlaku," prezradil Dado Nagy.

Ďakujeme našim vzácnym hosťom za ich čas, múdre slová i odovzdanú lásku ku knihám, ktorú si pripomíname i počas vyhláseného roka čitateľskej gramotnosti.

Mgr. Martin Fazekaš