Prejsť na obsah

Základná škola Družicová 4, Košice



Brány základnej školy sa po prázdninách otvorili aj na ZŠ Družicová 4.

Riaditeľ školy, Mgr. Jozef Varga, otvoril slávnosť, privítal prítomných hostí, pedagógov, rodičov a žiakov.  Slávnosť pokračovala kultúrnym programom.

Slávnostného otvorenia školského roka 2013/14 na ZŠ Družicová 4 sa zúčastnili aj hostia.

Prítomných v príhovore pozdravila MUDr. Renáta Lenártová, PhD., viceprimátorka mesta. Na úvod pani námestníčka  pozdravila všetkých prítomných a privítala slávnostne oblečené deti. Priznala sa, že tento slávnostný okamih ju vždy dojme. Rodičom žiakov popriala veľa trpezlivosti a chápavosti, deťom veľa radosti a úspechov v škole aj mimo nej.

Ocenila a vyzdvihla to, že škola ponúka vo svojom ŠkVP športové zameranie, hru na flautách, umeleckú prácu s deťmi a tým umožňuje všestranný harmonický a tvorivý rozvoj detí. Pripomenula, že škola má plaváreň v ktorej sa aj ona naučila plávať a je to tak trošku aj jej srdcová záležitosť.

Oznámila, že Magistrát mesta Košice vyvíja aktivity smerom k oprave a rekonštrukcii plavárne, dúfa že sa ju podarí zrekonštruovať a naberie nový a vynovený charakter. Popriala vedeniu školy a pedagógom príjemný, pohodový a tvorivý školský rok 2013/2014.

Za referát školstva, športu a mládeže sa otvorenia školského roku zúčastnila aj Ing. Henrieta Behinová.