Prejsť na obsah

Výzva na podávanie návrhov na uzavretie zmluvy o budúcej zmluve

Výzva na podávanie návrhov na uzavretie zmluvy o budúcej zmluve vo veci zabezpečovania systému združeného nakladania s odpadmi z obalov a s odpadmi z neobalových výrobkov, oddelene zbieraných z komunálnych odpadov

podľa § 289 a násl. zákona č. 513/1991 Obchodný zákonník, v znení neskorších predpisov a podľa § 59 ods. 3 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov



Identifikácia vyhlasovateľa:

Názov: Mesto Košice

Štatutárny orgán: MUDr. Richard Raši, PhD., MPH, primátor

Sídlo: Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice

Štát: Slovenská republika

IČO: 00691135

DIČ: 2021186904

Kontaktné miesto: Mesto Košice, Oddelenie výstavby, investícií, stavebného úradu a životného prostredia

Referát životného prostredia a energetiky

Kontaktná osoba: Ing. Mária Kottferová, vedúci referátu

Telefón: +421 055 6419 253

Email: zivotne@kosice.sk

Adresa hlavnej stránky vyhlasovateľa URL: http://www.kosice.sk



Predmet výzvy:

Zabezpečiť výber najvhodnejšej ponuky na uzavretie zmluvy o budúcej zmluve s Organizáciou zodpovednosti výrobcov pre obaly, prevádzkujúcou systém združeného nakladania s odpadmi z obalov a s odpadmi z neobalových výrobkov, oddelene vyzbieraných z komunálnych odpadov v meste Košice podľa § 289 a násl. zákona č. 513/1991 Obchodný zákonník, v znení neskorších predpisov a podľa § 59 ods. 3 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zmluva o budúcej zmluve“).



Obsah návrhu zmluvy o budúcej zmluve:

Návrh zmluvy o budúcej zmluve bude obsahovať najmä náležitosti podľa § 59 ods. 3 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov:

  1. požiadavky na výkon činností triedeného zberu,

  2. spôsob zisťovania podielu odpadov z obalov a odpadu z neobalových výrobkov v oddelene vyzbieraných zložkách komunálnych odpadov, uvedené zisťovanie sa uskutočňuje na náklady tejto organizácie zodpovednosti výrobcov,

  3. spôsob a formu preukazovania materiálového toku odpadov z obalov a odpadov z neobalových výrobkov,

  4. podmienky uskutočňovania informačných aktivít na území mesta.

Návrh zmluvy neobsahuje popis systému triedeného zberu a výšku nákladov na triedený zber v meste Košice.



Využitím dostupných informácií a z vlastných skúseností v oblasti odpadového hospodárstva bude v návrhu zmluvy o budúcej zmluve a z priložených podkladov daný zreteľ na:

- návrh uskutočňovania informačných, oboznamovacích a školiacich aktivít a kampaní v meste Košice v oblasti environmentálneho vzdelávania,

- návrh, výkon činností a udržateľnosť zavedeného systému združeného nakladania s odpadmi z obalov a s odpadmi z neobalových výrobkov, oddelene vyzbieraných z komunálnych odpadov v meste Košice.



Skúsenosti z informačných, oboznamovacích a školiacich aktivít a kampaní v oblasti environmentálneho vzdelávania budú zohľadnené pri posudzovaní návrhov zmluvy o budúcej zmluve. Forma preukázania aktivít v oblasti environmentálneho vzdelávania je na Organizácii zodpovednosti výrobcov (napr. referencie, propagačné materiály v tlačenej forme alebo na zvukovom a obrazovom nosiči a pod.)



V meste Košice zabezpečuje nakladanie s komunálnym odpadom a drobným stavebným odpadom, vrátane triedeného zberu na základe zmluvy o dielo spoločnosť KOSIT a.s., Rastislavova č. 98, 043 46 Košice. Kalendár triedeného zberu zložiek z komunálneho odpadu je zverejnený na http://kosit.sk/tlacove-centrum-2/kalendar-separovaneho-zberu/. Spôsob triedeného zberu jednotlivých zložiek triedeného zberu je uvedený vo Všeobecne záväznom nariadení mesta Košice č. 137 o nakladaní s komunálnymi odpadmi na stránke mesta http://www.kosice.sk/vzn.php?id=146.



Ponuky na uzavretie zmluvy sa predkladajú elektronicky na adresu: zivotne@kosice.sk



Lehota na predkladanie návrhov: 20. 1. 2016 do 12. 00 hod.



Lehota na vyhodnotenie návrhov: 25. 1. 2015



Lehota oznámenia o výsledku vyhodnotenia návrhov: 2. 2. 2015



Po vyhodnotení predložených návrhov na uzavretie zmluvy o budúcej zmluve bude záujemca vyzvaný na dodatočné rokovanie o podmienkach zmluvy o budúcej zmluve.



Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo na zrušenie výzvy na podávanie návrhov na uzavretie zmluvy a právo nevybrať.





Ing. Jozef Hudák, MPH v. r.

zástupca riaditeľa Magistrátu mesta Košice

a vedúci oddelenia