Prejsť na obsah

Využite zľavy, príďte na Halloween do ZOO

Košická zoologická záhrada pripravila pre návštevníkov bohatý program aj počas jesenných dní. Od pondelka 26. októbra otvára Týždeň duchov, tradičnú akciu spojenú s vyrezávaním tekvíc. Týždeň duchov, ktorý potrvá do nedele 1. novembra, je výzvou pre žiakov základných škôl, ktorí chcú predviesť svoj kumšt a šikovnosť pri zhotovovaní tekvicových strašidiel. Všetky svietiace, blikajúce a inak príťažlivé diela budú v tomto období zdobiť areál. 

Počas Týždňa duchov bude ZOO mimoriadne otvorená od 9. do 17.30 hodiny. Voľný vstup budú mať všetci návštevníci, ktorí si prinesú vlastnú tekvicu. Pre tvorcov strašidiel budú pripravené štyri stanovištia s tekvicami rôznych veľkostí. Tekvicové zubaté hlavy, vrátane dužiny, sa potom stanú, pochúťkou pre kopytníky, ale aj pre iné zvieratá. V ZOO ich využíjú aj ako prvky enrichmentu (obohatenia) vo vybraných chovných zariadeniach.

Počas dvojdňových jesenných prázdnin, 29. a 30. októbra, ZOO prichystala pre malých milovníkov navyše pestrý program. Jeho súčasťou bude kŕmenie kozičiek a ovečiek, súťaže na tému Spoznaj zvieratká a pre vopred dohodnuté skupiny je pripravené aj špeciálne komentované kŕmenie surikát.

Bonusom počas akcie je 50%- ná zľava na kombinované vstupné do ZOO a DinoParku. Návštevníci ju môžu využiť už počas tohto víkendu. Dospelá osoba tak zaplatí 3,20 €, študenti a školáci 1,50 €. Predškolské deti budú mať vstup zadarmo. Zľava platí do 1. novembra, vrátane.

Zdroj: ZOO Košice