Prejsť na obsah

Výťažok z primátorského punču lámal rekordy

Košičania opäť ukázali, že ich štedrosť, pokiaľ ide o dobrú vec nemá hranice. Chutný punč, ktorý každoročne čapuje nie len primátor, prilákal stovky obyvateľov, ale i návštevníkov metropoly východu a dal Košickým rozprávkovým Vianociam okrem slávnostného i charitatívny rozmer. Vďaka nezištnosti návštevníkov sa podarilo prekonať absolútny rekord v dejinách čapovania primátorského punču.

Predaj primátorského punču na košických vianočných trhoch má už takmer 20 ročnú tradíciu. Kým v roku kultúry 2013 bolo vyzbieraných celkovo 19 533,62 eura, o rok neskôr už 26 219, 67 eura. Skutočný rekord však priniesli až tohtoročné Vianoce a to až neuveriteľných
28 370,92 €. Každoročne je celý výťažok prerozdelený medzi dopredu vybrané organizácie, ktoré pomáhajú našim hendikepovaným a znevýhodneným spoluobčanom. O to viac je potešujúca tohtoročná výsledná suma.

Tohtoročná výsledná suma pomôže štyrom organizáciám: OZ autistické centrum Rubikon, Spojená škola Opatovská, Útulok pre psov pri Haniske a Slovenský paraolympijský výbor – Košickí paraolympionici.

Lahodný nápoj, viažuci sa k atmosfére Vianoc, na trhoch podával i primátor Richard Raši spoločne s viceprimátormi, poslancami a ďalšími spolupracovníkmi. Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým Košičanom, ktorým ani počas najkrajších sviatkov v roku nie sú ľahostajní k osudom iných. Práve vďaka veľkému srdcu návštevníkov nášho stánku sa podarilo vyzbierať skutočne krásnu sumu, vďaka ktorej budú mať obdarované organizácie a ich klienti opäť dôvod na radosť, a v pokoji napĺňať svoje aktivity počas celého roka," poďakoval sa primátor.